Modernizarea străzii Soporului mai stă pe tușă o repriză. Boc face proiect integrat pentru toată zona

Asfaltarea străzii Soporului este amânată de 20 de ani din diverse motive – nu sunt bani, nu sunt utilități etc. Cu toate acestea, în fiecare an, conducerea Primăriei le-a promis locuitorilor că le va moderniza strada. Anul acesta, primarul Emil Boc vine cu o altă idee.

Vineri dimineața, la un post de radio local, Boc a declarat că în zona Sopor se va pregăti un proiect integrat pentru stabilirea rețelelor de utilități, a arterelor de circulație și a centrului zonei și abia după aceea să se mai dea autorizații de construcție. În caz contrar, Soporul riscă să ajungă la fel ca și Bună Ziua – un cartier sufocat, fără școli și grădinițe, fără parcuri, fără locuri de joacă.

“Pregătim un proiect integrat pentru tot ce înseamnă Sopor, nu doar stradă, proiect urbanistic integrat care să delimiteze totul foarte clar pentru că acolo pentru că acolo va fi un cartier, poate nu chiar de talia Mănășturului. Am stabilit tema de proiectare și se lucrează deja la ea ca Primăria să facă un plan urbanistic integrat al Soporului, inclusiv pentru modernizarea străzii, dar și pentru a stabili centrul de cartier, școală, grădiniță, punct de comerț, primărie de cartier prin delimitarea acum, înainte de extinderea Soporului, pentru a nu avea în timp probleme. Dacă lăsăm la sfera privaților, niciunul nu va avea viziunea integrată să lase loc pentru școală, grădiniță, primărie de cartier etc. Se creionează rețelele de utilități și arterele principale, cu dimensiunile care trebuie, după care se vor emite în continuare autorizații de construcție. Dacă lăsăm să se construiască haotic, în sensul că fiecare își face PUD sau PUZ individual, se pierde din vedere ansamblul și atunci ne trezim cu străzi înguste, că nu avem străzi, că nu avem grădinițe”, a declarat primarul Emil Boc.

Citește și:

Cea mai lungă stradă din Cluj-Napoca, teren de offroad pentru șoferi
 

 

Comentarii

luca

23.06.2018 09:49

asta ar fi trebuit sa faca primaria de la inceput, cum se face in germania, de exemplu. Toate PUZ-urile sunt initiate de municipalitate, iar abia dupa viabilizarea zonei ( retele, strazi asfaltate) , dai drumul la autorizatii. E bine ca se face PUZ pentru tot Soporul, insa si mai bine ar fi sa anunte un calendar orientativ, ca sa stie lumea ce implica proiectul integrat si cam cat au de asteptat pana isi vor putea construi o casa. Eu estimez trei ani, cazul fericit. 

Adauga comentariu