Modernizarea străzii Eroilor din Florești va fi gata la finalului anului 2022. Licitația pentru lucrări se reia după ce Primăria a reziliat contractul cu firma Napoca

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat astăzi, într-o emisiune online, că lucrările de modernizare a străzii Eroilor trebuie încheiate până la finalului anului 2022. Inițial, lucrările au fost atribuite firmei Napoca, dar contractul a fost reziliat anul acesta. Imediat după anularea contractului, Primăria a anunțat că reface studiul de fezabilitate pentru a adăuga o bandă de circulație în plus.

„Până la finalul anului 2022 trebuie să fie gata acest proiect. Contractul cu Ministerul Dezvoltării este prelungit până în decembrie 2022, deci noi trebuie să scoatem la licitație și să facem execuția acestei lucrări până la finalul lui 2022. Avem, în scris, de la Minister, acordul pentru suplimentarea benzilor. Strada va avea trei benzi de circulație, pistă de biciclete, trotuare și spațiu verde, cu pomi plantați. Într-o lună sper să putem scoate acest proiect în licitație”, a declarat Bogdan Pivariu.

Contractul pentru refacerea Studiului de Fezabilitate a fost acordat prin încredințare directă firmei SC DRUMCONSULT SRL. Valoarea contractului este de 115.000 lei (23.000 euro). Firma este deținută de Hoda Gavril. În 2020, a avut o cifră de afaceri de 49.454 euro și profit de 14.045 de euro. Hoda Gavril este conferențiar în cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca și directorul Departamentului Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Facultății de Construcții.

Studiul de Fezabilitate presupune proiectarea lucrărilor de acoperire a Văii pe distanța de 300m; proiectarea unui carosabil cu trei benzi de circulație cu lățimea de 3.0 – 3.5 m , trotuare, piste pentru biciclete, arbori, arbuști, zone verzi și mobilier urban; amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale si accesele existente; proiectarea rețelei de canalizare pluvială; studierea racordului la capetele tronsonului cu căile de acces existente; proiectarea lucrărilor de semnalizare rutieră orizontală și verticală.

Adauga comentariu