Mizerie și păduchi într-o școală din Cluj-Napoca, reclamate de un părinte

Un părinte a căruit copil este înscris la Colegiul Național George Coșbuc reclamă condițiile insalubre din școala unde este nevoit să învețe copilul său. În acest moment, o parte a elevilor Colegiului Coșbuc învață în alte unități până ce vor fi finalizate lucrările la noul corp de clădire.

Părintele nemulțumit l-a întrebat pe Emil Boc cât mai durează lucrările la noul corp de clădire al Colegiului, lucrări care trebuiau să fie finalizate în această vară.

”Vreau să vă întreb cum e cu școala Coșbuc. Am copilul la Coșbuc, trebuia să îi mute în noiembrie. Aici unde învăță acum e foarte murdar, au avut și păduchi”, sesizează părintele.

Inspectoratul Școlar Județean ne-a comunicat că nu a fost făcută nicio sesizare în acest sens.

Elevii au fost repartizați încă din 2017 la alte școli

Elevii din clasele primare a Colegiului George Coșbuc învață încă din 2017 la Seminarul Teologic și la Liceul Anghel Saligny, artunci când a demarat procesul de consolidare și renovare a clădirilor vechi. Motivul pentru care clasele primare au fost mutate în alte două locații este acela de a păstra programul de dimineață, iar cei mici să nu fie nevoiți să meargă după-masă la ore.

Lucrările trebuiau finalizate încă din vară, dar acestea s-au prelungit

Potrivit unei declarații a inspectorului general școlar, lucrările la Colegiul Național George Coșbuc trebuiau finalizate încă din vară, dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat.

În luna septembrie Consiliul Local a aprobat alocare sumei de 500.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Liceul Coșbuc. Atunci, viceprimarul Dan Tarcea declara că elevii ar urma să se poată întoarce la școala începând cu datat de 1 Decembrie. Evident acest termen nu a fost respectat, iar copiii continuă să învețe în alte școli.

 

 

Adauga comentariu