Mitingul USR de la Cluj și Icoana Făcătoare de Minuni

Anunțat cu surle și trâmbițe, s-a săvârșit în cele din urmă mitingul alianței USR-PLUS,  nu oriunde, ci în nou anunțatul fief al Alianței de către toate sondajele de opinie recente, adică cireașa de pe tort: la Cluj-Napoca. Cireașa aia scumpă desigur. E foarte important să crezi, să nu cercetezi, nu-i asa?

N-o să mă refer la faptul că la cel mai important miting al Alianței nou formate au fost conform organizatorilor 5000 de oameni. Nici la faptul că orașului lui Boc i s-a cam rupt. 5000 de oameni la Cluj, iertat să-mi fie e echivalentul lui Pata Rât, iar clujenii stiu la ce ma refer. 

O alianta de facto, fără program politic, fără ofertă europeană și nu numai, bazată strict pe extazul unora pentru persoana lui Cioloș, și pozele cu alură de ștruț ale lui Barna nu stiu dacă putea spera la mai mult. Era de așteptat că vor fi acolo măcar membrii celor doua partide. Poate că atâția sunt la nivel de județ. Chiar nu știu. Treaba mea e să constat. 

Bănuiesc că doua partide super cool (?!) au macar un amărât de consultant politic. Și dacă-l au, el iși va merita banii spunându-le că plăcuta de Suedia e funny dar nu va ține niciodată loc de program politic. Și nici de analiză politică. Precum și faptul că niște clipuri amuzante nu vor ține loc de votanți. Și că oamenii, așa cum sunt ei, mai cu o carie, mai cu un trai din salariu sau pensie, sau mici intreprinzărori, au nevoie de o perspectivă serioasă atunci când li se stinge zâmbetul de pe buze.

Sigur, icoana, lăcrimeaza, totul e să crezi asta. Viața politică însă e un pic mai complicată, iar extazul tine preț de secunde. Sigur, emoția poate să țină o zi. Dar de câte ori sa mizezi pe asta? Iar Boc și si lui știu perfect, de aia nici nu s-au agitat. Ei au fost la

Produs... de Cluj. La Huedin. Cine să știe mai bine decât ei că orice lacrimă contează. 

 

Adauga comentariu