Mitingul aerian de la Câmpia Turzii, anulat. Ce spun organizatorii

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din județul Cluj, mitingul aerian de la Câmpia Turzii Air Show 2018, s-a anulat. Planificate pentru data de 21 iulie, Ziua Porților Deschise se anulează, au anunțat organizatorii joi după-amiază. 

 

"Din motive independente de voinţa noastră, Ziua Porţilor Deschise şi mitingul aerian Câmpia Turzii Air Show 2018, planificate pentru data de 21 iulie se anulează. Evenimentul va fi replanificat la o data ulterioară, despre care vă vom informa în timp util. Vă mulţumim pentru înţelegere!", au anunțat pe o rețea de socializare reprezentanții Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" Câmpia Turzii. 

 

Adela Mureșan, purtătorul de cuvânt al bazei militare de la Câmpia Turzii, a declarat pentru Ziar de Cluj: "Am decis să anulăm evenimentul pe termen nedeterminat, având în vedere contextul în care ar fi avut loc. Nu este vorba de probleme la avioane sau aspecte legate de siguranța zborurilor noastre. Baza este operațională și totul decurge normal. Deocamdată, nu am decis o altă dată pentru eveniment."

 

Anularea evenimentului survine în urma tragicului accident aviatic de la Baza Aeriană Borcea. Un avion MiG-21 LanceR s-a prăbuşit în după-amiaza zilei de sâmbătă, 7 iulie, în timpul unui spectacol aviatic. Pilotul, locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, și-a pierdut viața în timpul manevrării aeronavei. 

 

Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

 

 

Adauga comentariu