Misterul statuii abandonate langa Hotelul Sport se adanceste

Bustul statuii necunoscute care a a ”aparut” langa pubelele de gunoi de la Hotel Sport nu are nici acum o identitate, nu se stie cine l-a facut si de ce a fost lasat de izbeliste in boscheti, la malul Canalului Morii. Nu a fost nici macar ridicat de acolo. 

Statuia zace in buruieni de aproximativ trei luni, timp in care nu a semnalat nimeni prezenta ei acolo. Directorul Directiei Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu (DJCP) Cluj, Victor Cublesan, a precizat vineri ca nu a fost semnalata nici o disparitie a unui asemenea obiect in judet si ca va merge cu cei de la politie sa o ridice. 

“Inca nu am dus-o de acolo. Nu am avut o masina corespunzatoare vineri, asa ca o vom duce astazi, la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT). Am inteles ca a fost gasita de angajatii primariei de la curatenie in Parcul Mare, langa cladirea Universitatii de Arte si Design (UAD). Ei au dus-o si au lasat-o langa pubele. A stat acolo trei luni, nu era in pericol sa pateasca ceva daca mai statea doua zile”, a spus acesta. 

Urmeaza sa se faca o ancheta.

“Banuiala e ca a fost realizata in cadrul UAD, asa ca trebuie sa aflam de ce a fost abandonata in acest fel. La fel, trebuie cercetat de ce angajatii primariei au lasat-o la gunoi, in loc sa anunte imediat institutiile competente. E clar ca nu e o opera valoroasa, insa e trist sa fie tratata in acest fel”, a rezumat Cublesan.

Oficialii UAD spun ca nu au nici o legatura cu aceasta statuie. 

“Nu e nici a noastra ca institutie, nu e nici facuta de cineva de la noi”, a precizat Gabriela Rostas, purtatoare de cuvant a universitatii. 

Oficialii primariei nu au dat inca informatii despre aceasta problema.

Adauga comentariu