Mircea Avram, Simona Gaci si Mihai Seplecan, la DNA

Miercuri trioul format din Simona Gaci, Mircea Avram si  Mihai Seplecan a trecut pragul de pe strada Dorobantilor al DNA. Intalnirea a fost mai mult una informala, iar subiectul vizitei celor trei a fost realizarea unei expertize judiciare de catre DNA in cazul urmaririi penale in rem asupra MBS Group, in proiectul Ic Ponor.

DNA urmeaza sa faca o expertiza judiciara independenta, platita de catre Regia Autonoma de Administrare a  Domeniului Public si Privat si de Consiliul Judetean Cluj pentru lucrarile de la Ic Ponor. Expertiza urmeaza a fi folosita in urmarirea penala in rem a MBS Group. Expertiza neutra va trebui sa arate daca sunt conforme toate problemele sesizate de o expertiza mai veche realizata de catre Consiliul Judetean Cluj. 

“Am fost intr-adevar miercuri la DNA, dar am fost si cu presedintele Mihai  Seplecan si cu doamna Simona Gaci. Nu a fost vorba de declaratii. A fost vorba de acea urmarire in rem si doreau (cei de la DNA n.r.) mai multe detalii despre acea expertiza la Ic Ponor, daca mai e valabila sau nu mai e valabila. Noi am avut niste comentarii, adica niste obiectii la expertiza facuta de CJ. Ne-au spus ca urmeaza sa faca ei expertiza tocmai ca sa fie neutra si ca sa poata fi folosita mai departe si daca se castiga in instanta sa putem recupera banii. Ministerul ne ceruse o noua expertiza pentru a putea continua mai departe lucrarile la Ic Ponor. Nu au fost nici declaratii, nici nimic. O discutie care nu a durat mai mult de zece minute. Doamna de la DNA ne-a spus ca cel mai indicat ar fi sa faca DNA-ul o expertiza judiciara. Dansii sa stabileasca un expert care sa faca aceasta expertiza. Am avut o discutie foarte scurta asupra continuarii lucrarilor, tocmai pentru a nu se pierde absorbtia de fonduri europene”, a afirmat Mircea Avram, directorul RAADPP. 

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala ”in rem” in cadrul contractului drumului Rachitele-IC Ponor, construit de Consiliul Judetean Cluj, in urma cu aproximativ doua saptamani.

Procurorul de caz, Anemaria Cireap, a facut chiar doua adrese catre CJ Cluj în care le cere oficialilor institutiei sa se pronunte asupra prejudiciului care le-a fost cauzat în cadrul respectivului contract, au arata tsurse din apropierea DNA pentru Gazeta de Cluj. Procurorii vizeaza contractul semnat in prima faza cu cei de la MBS Group, firma turdeanului Gabriel Silagyi.

Comentarii

Rachita

22.06.2015 20:01

DNA-ul postBotezan e sub orice critica. Le-a intrat Patraulea in sediu si l-au lasat sa plece in loc sa il lege.

Adauga comentariu