Mircea Abrudean va fi învestit duminică în funcția de prefect al județului Cluj, în prezența miniștrilor Transporturilor și Fondurilor Europene

Duminică, 15 decembrie 2019, de la ora 17, în Sala Mare a Palatului Administrativ de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, va avea loc ceremonia de învestire în funcție a noului prefect al Clujului, Mircea Abrudean.

Evenimentul se va desfășura în prezența ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian-Nicolae Bode, și a ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.

Mircea Abrudean a fost numit în funcția de prefect al județului Cluj prin Hotărârea Guvernului României nr. 922 din 13 decembrie 2019, publicată în Monitorul Oficial nr. 1007/13.XII.2019.

Cine este noul prefect?

Mircea Abrudean are 35 de ani și este un vechi liberal, fost secretar general al PNL Cluj, devenit de curând purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpia Turzii. Abrudean a absolvit Facultatea de Studii Europene  din cadrul UBB și un masterat la SNSPA București în management de proiecte. 

Liberalul a profesat în mediul privat, a condus o firmă specializată pe consultanță și management de proiecte europene. Până în prezent, nu a mai avut alte funcții de conducere în administrația publică. În ultimii ani a făcut parte din Consiliul de Administrație al Tetarom.

Mircea Abrudean a fost menționat în dosarul în care a fost condamnat fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu.

„Un alt abonat al contractelor cu atribuire directă pe filiera grupului consilierilor lui Uioreanu este omul de afaceri Mircea Abrudean (director la Transelectrica SA Cluj şi asociat la SC Siab Development SRL Cluj-Napoca). Acesta a obţinut, în 2012, 10 contracte în valoare totală de 127.500 euro, iar un an mai târziu acelaşi om de afaceri a mai obţinut tot prin atribuire directă alte trei contracte în valoare totală de 180.000 de lei. Există date şi informaţii că având sprijinul şi acordul lui Uioreanu, făptuitorii Răzvan Pop, Mihai Teaha şi Alexandru Stan acţionează pentru favorizarea societăţii Eurodrum Com SRL Cluj-Napoca deţinută de omul de afaceri Liviu Laurenţiu Lola, în vederea câştigării licitaţiei privind întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru lucrări de infrastructură drumuri în valoare de 10 milioane euro pentru reparaţii la drumurile judeţene. Indiciile existentă relevă că cei trei consilieri împreună cu omul de afaceri au apelat la RAADPP Cluj pentru a obţine date privind investiţia ce urmează a fi efectuată, informaţiile confidenţiale fiind necesare pentru favorizarea societăţii vizate de ei, urmărind ca parte din sumele alocate să fie fraudate şi împărţite între făptuitori”, susţinea DNA.

Adauga comentariu