Mircea Abrudean stă „în geam” și nominalizarea la Prefectura Cluj nu mai vine. Ludovic Orban: „Încă nu ne-am hotărât”

Mircea Abrudean a demisionat din Consiliul de Administrație al Tetarom S.A. în urmă cu două săptămâni. Din momentul instaurării Guvernului Orban, mai exact după declarația lui Rareș Bogdan referitoare la schimbarea prefecților puși de PSD, liberalul Mircea Abrudean a trecut printr-o serie de ”probe de foc” în speranța că ajunge prefectul Clujului. 

În primul rând, Mircea Abrudean a primit votul de încredere de la liberalii din PNL Cluj. Apoi s-a pus în aplicare planul „funcționarul”. Primăria Câmpia Turzii condusă de primar din PNL și-a deschis porțile cu un job în comunicare. Mircea Abrudean a luat examenul și a devenit în 11 noiembrie consilier în grad superior la Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Primăriei Câmpia Turzii. Însă cei de la București au alte priorități.

Liberalul s-a apucat de făcut naveta de la Cluj-Napoca și s-a uitat pe listă să vadă ce ar mai fi de bifat. Așa a urmat demisia lui din Tetarom S.A., unde era numit politic în Consiliul de Administrație. Cu două zile înainte de ultima ședință a Consiliului Județean, instituție de care aparține Tetarom S.A., Mircea Abrudean și-a înaintat demisia. Liberalii din CJ Cluj au acceptat-o și i-au dat mandat special consilierului județean Marinela Marc (PNL) să îl înlocuiască pe viitorul prefect cu Ioan Curt (nașul vicepreședintelul CJ Cluj - Marius Mînzat) și să îi dea acestuia o îndemnizație de 1.500 pe lună. 

Acum că toate demersurile au fost făcute, Mircea Abrudean așteptă ca Guvernul Orban să îl numească prefect. Și  așteaptă de două săptămâni, însă numirea nu mai vine. 

Replica vine de la Ludovic Orban. Contactat de Ziar de Cluj, premierul susține că încă nu s-a luat o decizie finală pentru ca Mircea Abrudean să devină prefectul Clujului. 

„Păi, când vom lua o decizie se va afla”, explică Orban. 

Întrebat dacă îl vrea pe Mircea Abrudean, mai ales că acesta a demisonat de la Tetarom și s-a făcut funcționar public, premierul a rămas puțin pe gânduri și a adăugat: „Încă nu ne-am hotărât. În curând vom decide pe cine numim”. 

Adauga comentariu