Mircea Abrudean, după ce a ratat funcția de secretar general al guvernului: „Așa e în politică, nu întotdeauna ies lucrurile așa cum ți-ai dorit”

Fostul prefect al județului Cluj Mircea Abrudean a fost numit în funcția de secreat general adjunct al Guverului, deși el și organizația PNL Cluj ar fi vizat funcția de secretar general. Tensiunile dintre liderii PNL Cluj și conducerea națională a partidului i-au adus însă lui Abrudean doar funcția de adjunct. Acesta susține că e mulumit și de actuala funcție, dar recunoaște că și-ar fi dorit să i se fi oferit poziția de secretar general. 

„În cariera politică a unui om apar tot felul de oportunități, apar și șanse, apar și dezamăgiri uneori. Din punctul meu de vedere funcția de secretar general adjunct pe care o ocup de ieri este una extrem de onorantă și este o oportunitatea foarte mare pentru mine în cariera politică de a lucra la nivelul administrației centrale. Nu consider că e o dezamăgire faptul că nu am ocupat funcția de secretar general. Așa se întâmplă în politică. Nu întotdeauna ies lucrurile așa cum ți-ai dorit. Dar e foarte bine așa cum e. E o etapă pe care mă bucur că o voi parcurge. E o șansă mare de a lucra acolo și de a sprijini proiectele Clujului, pentru că va fi o prioritate pentru mine să sprijin orice proiect al nostru”, a declarat Mircea Abrudean la ziualive.

Mircea Abrudean a ocupat cu mare succes funcția de prefect al județului Cluj, reușind să gestioneze bine provocările cauzate de pandemia de COVID-19. Din nou funcția pe care o va deține în cadrul Guvernului, Abrudean și-ar dori să poată îmbunătăți relația cu autoritățile locale. 

„Atribuțiile vor fi stabilite luni, dar din cât am apucat să discut cu premierul voi prelua partea de administrație locală, cu asociațiile de profil, asociația municipiilor, orașelor și comunelor. Partea de relație cu prefecții care evident că mă bucură. Aș vrea să preiau relația cu teritoriul pentru că din punctul meu de vedere cred că nu este suficient de bine acest domeniu și cred că de la nivel central ar trebui să existe o comunicare mai bună și o relaționare mai bună cu autoritățile locale. Sper ca asta să se întâmple și să contribui la remedierea acestei probleme pe care eu am semnalat-o de foarte mult timp”, potrivit lui Abrudean.

Atribuțiile de prefect al județului Cluj vor fi preluate de subprefectul itina Muntean până ce funcția va fi preluată de noul prefect Tasnadi Szilard. 

Adauga comentariu