Ministrul Sănătății amenință că lasă Spitalul Regional Cluj pe din afară. Lui Tișe oricum nu îi pasă pentru că va face singur spitalul

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, la Iaşi, că dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova nu vor fi terminate la timp, se va depune în prima fază cerere de finanţare pentru cel din Iaşi.

Sorina Pintea a spus că cererea de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi va fi depusă în martie-aprilie, chiar dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj şi Craiova nu vor fi finalizate.

„Cererile de finanţare se depun până în luna aprilie, în intervalul martie –aprilie e un interval de timp, nu aş putea să vă spun data exactă când depunem cererile de finanţare, dar pot să vă spun că dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iaşiul în primă fază”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Sorina Pintea.

Anul trecut, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj declara că își va lua terenul înapoi dacă Guvernul nu va face nimic până în 2023.

“Zilele trecute, ministrul Sănătății a anunțat că spitalele vor fi fazate, adică până în 2023 se va depune doar cererea de finanțare și nu se va mai face nimic altceva. Eu cred că noi mai repede putem face aceasta pentru că Ministerul prelungește termenul, ceea ce înseamnă că până în 2023 nu vom vedea nimic din construcție, adică nu vom avea spital în 2025. De ce Guvernul nu dorește să lase aceste entități atâta timp cât ei au în plan să facă lucrările abia după 2023? Răspunsul este simplu: nu au bani pentru cofinanțare. Analizăm foarte serios ca dacă Guvernul amână până după 2023 varianta de a revoca hotărârea prin care am dat terenul în mod gratuit pentru spital. CJ are dreptul să revoce această hotărâre dacă terenul nu este folosit în termenul stabilit pentru destinația stabilită”, declara Tișe, anul trecut.

Tot anul trecut, Tișe a solicitat preluarea construirii Spitalului Regional, așa că amenințările de astăzi ale ministrului Sănătății îl lasă rece.

De remarcat cât de gargaragiu este individul - numai gura este de el -, nici măcar nu s-a apucat de studiul de fezabilitate, dar se lamenta pe toate gardurile că nu-l lasă odioasa guvernare să construiască pentru clujeni!

Adauga comentariu