Ministrul Mediului îl contrazice pe Boc: Clujul, obligat să adopte un plan pentru reducerea poluării

Clujul se află printre cele 10 orașe din România care trebuie să adopte un plan pentru reducerea nivelului de poluare, pentru a evita o procedură de infrigement.

Ministrul Mediului a transmis că va demara discuții cu toate cele 10 orașe în vederea demărării unor proiecte pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

„Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus, luni, Costel Alexe, citat de Mediafax.

Recent, Boc declara că situația din Cluj-Napoca în ceea ce privește poluarea este doar ”puțin gravă”, aceasta menținându-se în limitele legale. Declarațiile făcute de Ministerul Mediului demonstrează că situație este mai gravă decât vrea primarul să recunoască și că municipiul va fi obligat să adopte un plan menit să reducă nivelul de poluare. Toate declarațiile activiștilor de mediu privind nivelul ridicat de poluare sunt mai aproape de adevăr decât declarațiile primarului. 

Citește și:

Boc s-a răzgândit: Clujul nu mai e orașul cu cel mai curat aer, poluarea e puțin gravă, dar în limite legale

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu