Ministrul de Interne al PNL a fost rugat de parlamentari să umfle Vela. Moţiunea simplă a fost adoptată

Cu 65 de voturi „pentru”, 25 – „împotrivă” şi 5 abţineri, Senatul a adoptat, marţi, moţiunea simplă „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de social-democraţi împotriva ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

PSD a solicitat demisia lui Vela, motivând că prin Ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, acesta le-a anulat.

Potrivit PSD, structurile coordonate de Marcel Vela „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (...), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus”.

În replică, ministrul Afacerilor Interne a afirmat că toate măsurile din perioada pandemiei cu noul coronavirus, deşi restrictive, „au fost corecte” şi „au fost luate pentru a proteja sănătatea populaţiei”.

„Am pornit de la acelaşi start cu ţări precum Spania, Italia, Franţa, Belgia sau Marea Britanie, care astăzi înregistrează cifre tragice comparativ cu cele din România. Ceea ce ne demonstrează nouă – şi dumneavoastră ar trebui – că măsurile, deşi restrictive, au fost corecte şi au fost luate pentru a proteja sănătatea populaţiei. (...) Vă rog să-i transmiteţi specialistului care a scris această moţiune să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să înţelegem cum ar fi arătat această statistică cu Viorica Vasilica Dăncilă – premierul României”, a spus Vela.

 

Adauga comentariu