Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, s-a poziționat de partea retailerilor în cadrul discuțiilor cu agricultorii români

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), clujeanul Adrian Oros s-a poziționar de partea retailerilor în cadrul discuțiilor cu agricultorii români, derulate joi la sediul MADR.

„La sediul MADR, am avut o întâlnire cu reprezentanți ai producătorilor de legume în spații protejate și cu reprezentanți ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România pentru informare asupra cererii și ofertei de legume disponibile în această perioadă.

Alături de mine au fost și secretarii de stat Aurel Simion și Marius Micu”, a notat Adrian Oros pe pagina sa de Facebook, după discuțiile derulate joi la sediul Ministerului Agriculturii. 

Oros - „ministrul Supermarketurilor”

După cum semnalează agrointel.ro, clujeanul Adrian Oros pare să fi luat partea marilor rețele comericale în detrimentul agricultorilor și producătorilor locali.

„Ministrul Supermarketurilor, Adrian Oros, împreună cu echipa sa de retaileri, față în față cu ”nemernicii” producători agricoli. 

Aceasta a fost atitudinea pe care a avut-o astăzi ministrul Oros care, ajuns mai târziu la întâlnirea dintre agricultori și comercianți, s-a dus și s-a așezat în mijlocul retailerilor, în timp ce de cealaltă parte a mesei se aflau producătorii de legume românești pe care Oros ar fi trebuit să îi reprezinte”, arată sursa citată. 

Legumicultorii sunt foc și pară pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Reprezentanții marilor bazine legumicole din țară au fost prezenți joi la sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru a discuta cu retailerii și oficialii din minister despre prețul legumelor achiziționate de marile magazine și despre situația creată în piață.

„La întâlnire, ministrul Oros, îmbrăcat deja în nelipsita sa ie, a venit și s-a poziționat de partea retailerilor la masa de discuții, a stat maxim 7 minute și a plecat lăsându-i pe legumicultori ”cu ochii în soare”. De precizat că Oros a ajuns după ce întâlnirea era deja începută, iar decizia de a se așeza ”de partea” comercianților i-a aparținut în totalitate”, notează sursa citată.

„Cu această ocazie, s-a agreat o modalitate de colaborare in viitor.

Reprezentanții supermarketurilor au afirmat că există deschidere pentru a achiziționa marfa românească, exprimându-și dorința de a colabora cu fermierii, în beneficiul ambelor părți”, a notat ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros. 

Cu toate acestea, în urma discuțiilor nu s-a ajuns la un numitor comun. 

„Nu am rezolvat mai nimic, am plecat mai supărați decât am venit”, au susținut reprezentanții Asociației Forța Fermierilor (AFF), asociație prezentă la masa discuțiilor. 

„La un moment dat și-a făcut apariția și ministrul Oros. (…).

S-a poziționat pe partea retailerilor: reprezentanții producătorilor erau pe partea stângă, reprezentanții retailerilor pe partea dreaptă.

S-a pus între ei și chiar nu am înțeles de ce.

Noi, producătorii, am inițiat acest dialog…”, au explicat reprezentanții AFF. 

Ministerul Agriculturii nu a reușit să obțină susținere financiară prin intermediul Progamului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru sistemul de irigații atât de necesar agriculturii românești. 

 

 

 

 

sursa foto: captura adrianoros/facebook.com

Adauga comentariu