Miniștrii USRPlus și-au depus demisiile. Secretarii, prefecții și directorii de agenții ai USR își păstrează funcțiile. Hossu: „În acest moment rămân pe poziții. Dacă se stabilește în partid să plecăm toți, voi pleca alături de colegii din USRPlus”

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile din Guvernul Cîțu. Însă secretarii și subsecretarii de stat, directorii de agenții, prefecții și subprefecții USRPlus rămân în continuare în funcții. Clujeanul Sergiu Hossu (Plus), șef al Cancelariei primului ministru, cu rang de ministru, își păstrează funcția. 

„În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat.

Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului.

Mergem mai departe”, a scris pe Facebook Dan Barna.

„Ceilalți colegi ai mei sunt parte activă a Guvernului, eu fac parte din aparatul administrativ al premierului, deci colegii mei și-au depus demisia astăzi. 

Secretarii de stat, directorii de agenții, inclusiv eu, rămâne să vedem ce se întâmplă în zilele următoare. Asta a fost decizia noastră (a Alianței USR-Plus – n.r.).

Ce se întâmplă cu secretarii de stat, subsecretarii de stat, directorii de agenții, inclusiv cu mine – la mine este doar rangul de ministru, nu sunt ministru deplin, de aceea am rămas alături de ceilalți colegi secretari de stat”, a declarat Sergiu Hossu pentru Ziar de Cluj.

Veți prelua din sarcinile de la ministere care rămân sub interimat?

„Nu. Mă voi ocupa de ce am făcut înainte. Iar în zilele următoare se va lua o decizie în privința secretarilor de stat etc. În cadrul Alianței se va discuta”, a adăugat Hossu. 

În cazul deciziei privind demisia, veți demisiona?

„Bineînțeles. Dacă se stabilește în interiorul partidului să plecăm toți – secretarii/subsecretarii de stat/directorii de agenții, prefecți, subprefecți – normal că voi pleca alături de colegii mei din USRPlus”.

Florin Roman - vicepreședintele Camerei Deputaților și membru al echipei lui Cîțu - susținea recent că marți vor fi demiși toți secretarii de stat, prefecții etc?!

„Nu am informațiile pe care le are dânsul. Nu comentez declarațiile domnului Florin Roman. 

Dacă va fi așa, înseamnă că plecăm cu toții acasă”, a susținut Sergiu Hossu. 

Pe vineri situația ar putea fi clarificată?

„Nu se știe când. Poate vineri, poate azi, poate mâine.

Poate săptămâna viitoare. La un moment dat, garantat se va clarifica. 

Dar așa cum v-am spus, în acest moment secretarii/subsecretarii de stat, directorii de agenții, prefecți etc. rămân pe poziții. 

Vedem mai departe ce se întâmplă”, a conchis Hossu. 

 

 

Adauga comentariu