Ministerul Educației suspendă toate olimpiadele școlare

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Monica Anisie a hotărât suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior. Decizia a fost luată în urma unei videoconferinţe cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi în care s-au discutat măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unităţile de învăţământ.

În cadrul videoconferinţei a fost discutată şi Procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Acest articol se aplică şi tuturor elevilor/studenţilor/cadrelor didactice care se întorc din ţările menţionate.

Ministerul Educației menţionează faptul că suspendarea cursurilor din unităţile de învăţământ este atribuţia EXCLUSIVĂ a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Totodată, inspectoratele şcolare au obligaţia de a monitoriza toate cazurile de elevi şi profesori izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării evoluţia situaţiei.

Ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică şi în cazul elevilor de la şcolile sanitare postliceale.

 De asemenea, ministrul a subliniat importanţa dotării şcolilor cu săpun şi dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existenţa acestora, monitorizând situaţia. 

Adauga comentariu