Minerii de la Salina Ocna Dej s-au blocat în subteran, după șapte zile de grevă, pentru că nu şi-au primit voucherele de vacanţă!

Angajații de la Salina Ocna Dej se află în grevă de o săptămână, iar azi aproximativ 30 de mineri au coborât în subteran unde intenționează să rămână până când le vor fi soluționate revendicările.

Principala lor nemulțumire este legată de faptul că nu vor mai primi voucherele de vacanță, acestea trebuind să ajungă la angajați încă din luna august a acestui an. Valoarea voucherelor este de 1450 de lei sau 2080 de lei. 

Premierul Viorica Dăncilă, prezent la Dej săptămâna trecută a discutat cu angajații, însă până acum problemelor lor nu au fost rezolvate. Minerii au avut mai multe discuții cu reprezentanții SALROM (Societatea Națională a Sării), discuții însă care au rămas fără niciun rezultat. De altfel, proteste sunt organizate în toate surcursalele SALROM din țară.

Salina Ocna Dej face parte din Societatea Națională a Sării S.A., fiind organizată ca sucursală a acesteia. Obiectul de activitate al Salinei Ocna Dej este extragerea, prepararea și comercializarea sării geme.  În acest moment, la Salina Ocna Dej extragerea sării geme se face din Mina Transilvania, deschisă exploatării în anul 1979.

 

Adauga comentariu