Minciuna iese la iveală din promisiunile lui Boc. Incapabil să facă parkinguri în Gheorgheni, reziliază contractul

Anunțat în urmă cu trei ani de zile, Planul Urbanistic Zonal pentru regenerarea urbană a cartierului Gheorgheni, care include și realizarea de noi parkinguri, urmează să fie reziliat. În schimb, după trasarea noilor benzi dedicate pentru transportul public în comun și mutarea mașinilor pe trotuarul Bulevardului Nicolae Titluescu, spațiul pietonal a devenit impracticabil. Dacă acordul-cadru pentru PUZ va fi anulat, procedura ar putea fi reluată, iar realizarea propriu-zisă a parkingurilor va fi iarăși amânată. 

După ce autoritățile au realizat banda dedicată autobuzelor CTP, trotuarul de pe Bdul Titulescu a început să se degradeze din cauza autoturismelor parcate. 

Situația a rămas neschimbată până în prezent, în ciuda sesizărilor cetățenilor în acest sens. Mai mult, autoritățile au continuat și demolarea garajelor dintre blocuri, unde au fost realizate în schimb parcări la sol. 

Cu toate acestea, parkingurile promise pentru cartierul Gheorgheni au rămas blocate la etapa promisiunilor. 

În mai 2018, Primăria lansa licitația pentru achiziția serviciilor de realizare a Planului Urbanistic Zonal pentru regenerarea urbană a cartierului Gheorgheni pentru suma de 437400 lei.

Administrația locală avea în vedere realizarea unui număr de 18 parkinguri noi.

Însă, după cum a recunoscut viceprimarul Dan Tarcea, nimic din ceea ce a fost promis nu s-a realizat, motiv pentru care Primăria ia în calcul rezilierea contractului și reluarea procedurii de la zero.

CITEȘTE ȘI: Bulevardul Nicolae Titulescu se transformă: spații pietonale și zone verzi, plus 18 parkinguri noi 

„Este vorba despre zona Interservisan, pe Liviu Rebreanu nr. 2-4. 

Din păcate, avem câteva întârzieri la etapa de PUZ, este unul mare și proiectantul nu este în stare să îl facă. 

Suntem la etapa să reziliem contractul pentru regenerarea urbană și să luăm acest PUZ de la zero, pentru că a fost de mai multe ori în comisii și nu poate să îl realizeze așa cum noi dorim, la calitatea pe care noi o dorim. 

PUZ-ul de regenerare urbană ar fi trebuit să fie gata încă de la începutul anului 2020. 

Nu s-a întâmplat acest lucru, am sperat că pot totuși să îl realizeze, au parcurs câteva etape, precum consultările publice sau anumite avize, dar vom rezilia dacă nu vin cu îmbunătățiri'', declara viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post de radio local în aprilie 2021. 

CITEȘTE ȘI: Parkingurile din cartierul Gheorgheni, promise de autorități din 2018, blocate la etapa PUZ: „Avem câteva întârzieri... Sîntem la etapa să reziliem contractul”

Administrația locală a contractat firma Conpac Design and Build pentru realizarea celui mai mare PUZ de regenerare urbană, în cartierul Gheorgheni, zona Rebreanu-Titulescu.

Printre obiectivele acestui proiect se regăseau și câteva parkinguri:

În documentația aferentă au fost cuprinse un număr 18 parkinguri, cu o capacitate totală de 2.274 de locuri de parcare.

Parcări 

1. PARKING MODULAR - str. Liviu Rebreanu 2-4
2. PARKINGURI CALITATIVE:
a. Tip modular - în partea nordică
b. Cu valorificarea taluzului - în partea sudică
c. Alte tipuri de parkinguri (subterane, dale urbane, etc )

Din păcate, clujenii sunt nevoiți să-și parcheze în continuare autoturismele pe trotuar, iar pietonii rămân fără spațiul care le era dedicat.

CITEȘTE ȘICum a transformat Primăria trotuarul de pe un întreg bulevard într-o parcare, iar în locul parkingurilor a desenat cu creta pe asfalt

 

Adauga comentariu