Militarii Clujului au terenuri in tara si conturi grase

Oamenii din conducerea Divizei Infanterie 4 Gemina au, conform declaratiilor de avere publicate, terenuri, case sisute de mii de lei in conturi.

Ioan Manci, general de brigada, are trei terenuri, un apartament si un “adapost gradina” si conduce un Renault Megane. Anul trecut, Manci a donat doua terenuri cu o valoare de peste 3.000 de euro fiecare, si a castigat, din functia pe care o detine, 79.000 de lei, adica aproximativ 6.600 de lei pe luna. De la Universitatea Babes Bolyai si Unitatea Militara 01512 Sibiu, pentru activitati didactice, acesta a mai incasat 20.500 de lei.

Adrian Ciolponea, loctiitor comandant al Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, are un teren si o casa in Ilfov. Conform declaratiei sale de avere, acesta detine doua autovehicule – Skoda si Audi – iar anul trecut a contractat un imprumut de 16.000 de lei. Ciolponea a castigat in 2014, in suma fiind incluse si normele de hrana si echipament, 90.000 de lei, adica 7.500 de lei pe luna. Pentru plata chiriei, a mai primit alti 16.600 de lei.

Victor Dascalescu, sef de stat major al Divizei 4 Infanterie, detine doua terenuri, unul in Judetul Vaslui si unul in judetul Cluj, si doua apartamente in Cluj-Napoca. Conduce un autoturism Seat, iar in conturi are aproape 220.000 de lei, dintre care 20.600 de lei au fost depusi anul trecut. In 2014, acesta a castigat peste 6.000 de lei pe luna.

Averea lui Catalin Florin Rata, plutonier adjunct principal, nu e de gasit nici pe site-ul institutiei pentru care lucreaza, nici pe cel al Agentiei Nationale de Integritate. Conform reprezentantilor Diviziei Infanterie 4 Gemina, "domnul plutonier adjutant principal Catalin Rata (consilier al comandantului diviziei pe probleme de subofiteri, maistri militari si soldati, gradati profesionisti, un lider al acestor categorii foarte importante de personal din marea unitate) nu exista obligativitatea legala de a-si publica declaratia de avere".

Comentarii

Titi

21.07.2015 00:02

Totusi, care e problema voastra? Va doresc sa aveti tot atata avere cat am eu cu sotul militar la divizie! ce sa va povestesc, ne inecam in bani! De ce nuvedeti si celelalte cadre cat castiga? Efectiv e de rusina universului cosmic. Daca n-ar avea norma de hrana, salarul unui ofiter ar fi cat al unei femei de servici la o companie. Sa va fie rusine ca va legati de toate rahaturile si nu vedeti esentialul.

titi

21.07.2015 14:45

După ce ieri am mai văzut un articol pe acestă temă, cum că militarii clujului se scaldă în averi, azi văd că continuaţi să bateţi câmpii pe această temă. Te rog stimată ziaristă să-mi arăţi şi mie bogăţiile soţului meu, conturile şi terenurile că eu de 26 de ani de când sunt cu el n-am reuşit să le văd. Soţul meu e ofiţer al armatei române, acolo unde zici că se scaldă militarii în bani şi averi. Dacă n-ar avea normă de hrană salarul lui ar fi de nivelul unui muncitor necalificat. Deci, mai lăsaţi-o moartă cu tâmpeniile. Or avea ăştia bani mai mulţi că doar îs şefi şi răspund de siguranţa ta, deşteapto, şi a încă jumătate de ţară. Numai nu se bat cu pumnii în piept că-s dispuşi să-şi sacrifice viaţa pentru nişte vânători de senzaţii aiurite cum sunteţi voi, ziarişti de doi lei de la Ziar de Cluj. Care vă este oare interesul să loviţi iar în armată? Aţi terminat cu biserica şi acum luaţi la rând armata. Se vede cu ochiul liber că sunteţi vânduţi altor interese decât celor româneşti.

Elena

21.07.2015 21:57

Adina Fartusnic, iti scriu ca si nevasta de subofiter al Ministerului Apararii Nationale. Inainte de a scrie un asemenea articol nu-i baga pe toti militarii in aceeiasi oala. Ai afirmat ca subofiterul cu functia de consilier al D4 I isi ascunde averea. Cum poti debita asemenea prostii? Tu stii ce salarii au subofiterii din armata romana?Tu stii cate  sacrificii fac sa supravetuiasca decent ei si familiile lor? Si tu scrii despre averi ascunse? Sa-ti fie rusine ca iti bati joc prin articolul asta  nedocumentat de subofiteri. Pentru cultura ta generala un subofiter care detine aceasta functie in armata romana pe langa liceu, scoala militara, o sumedenie de cursuri in domeniu, facultate, master,misiuni in teatru de razboi, are un salar de nimic undeva sub 2500 de lei.(aici intra si norma de hrana adica un fel de bonuri de masa0 Eu ma mir cum de mai stau in armata pe asemenea salar si cu atatea responsabilitati si mereu la ordin.Ar trebui sa-ti ceri scuze fata de acest om si fata de toti subofiterii din armata romana.

Adauga comentariu