Milionarul Stefan Berciu rupe lantul si ia 2 milioane de la CEC Bank pentru achizitia terenului fabricii STICLA LUCSIL SA!, ajutat de nevasta consilierului personal al lui Mugur Isarescu! Cum economiseste Berciu cu blondina dormind la Grand Hotel

Pentru telespectatorii care au deschis mai tarziu televizoarele, milionarul clujean Stefan Berciu e ala care, impreuna cu Elena Udrea, construieste la Cluj-Napoca cel mai mare cartier rezidential din estul Europei, cu 10 000 de apartamente: Transilvania Smart City. Tot noi v-am povestit ca Berciu e un soi de sclavete al unor milionari evrei sau americani, care il imprumuta cu bani ca sa faca proiecte imobiliare in Cluj-Napoca, ei iau grosul si la Berciu ii lasa un comision. 

Faptul ca l-am ironizat noi, la Ziar de Cluj, pe aceasta tema pe Berciu, a facut ca honoarea lui de mascul, cavaler de Malta, consul de Burundi si milioner, sa se gonfleze si sa ia o decizie socanta: sa apuce pe propriul drum. 

Inainte sa va spunem despre ce e vorba, dati-mi voie tot mie sa va relatez ca dezvaluirile mele despre Udrea si alte alea i-au cam enervat pe finantatorii lui Berciu. Mai mult, se pare ca sacul ce PAREA fara fund, sac pe care i l-a pus la dispozitie Elena Udrea lui Stefan Berciu - prin asa numitele "fonduri de investitii americane" cu care acesta din urma se lauda ca i-ar finanta proiectele imobiliare din Cluj, a ajuns la "fund". Caci Elena nu mai are banile, iar finantatorii sunt supi.

Astfel, luna trecuta, Stefan Berciu a luat "boul de coarne" si a decis sa plece la drum singur: fara vechea sa partenera Udrea si fara restul partenerilor Elenei, luand o finantare de 2 milioane de euro de la CEC Bank pentru achizitia fabricii de sticla Lucsil SA, fabrica in locul careia Stefan Berciu intentioneaza sa construiasca un ansamblu imobiliar enorm.

Iata cum suna "docomentul" de imprumut dintre CEC Bank sucursala Victoria (Bucuresti) si SDC Imobiliare:

IPOTECA MOBILIARA ASUPRA CONTURILOR BANCARE PREZENTE, CAT SI A ORICAROR CONTURI VIITOARE, PRECUM SI ASUPRA TUTUROR DREPTURILOR CU PRIVIRE SUMELE EXISTENTE IN ACESTE CONTURI, PENTRU GARANTAREA PLATII SI DESCARCARII IN INTREGIME A OBLIGATIILOR PANA LA CONCURENTA SUMEI PRINCIPALE IMPRUMUTATE IN VALOARE DE 9.396.402,01 LEI (NOUAMILIOANETREISUTENOUAZECISISASEMIIPATRUSUTEDOILEISI01BANI), PLUS DOBANZILE, DOBANZILE PENALIZATOARE, COSTURILE SI SPEZELE BANCARE AFERENTE PRECUM SI A ORICAROR ALTE SUME DATORATE SAU POTENTIAL DATORATE BANCII IN BAZA CONTRACTULUI DE CREDIT NR. RQ21087780133926 DIN DATA 10.08.2021 (CU MODIFICARILE ULTERIOARE) („CONTRACTUL DE CREDIT”), INCHEIAT INTRE SDC IMOBILIARE SRL IN CALITATE DE IMPRUMUTAT SI BANCA.

Pe strada Luncii 19 o sa mai apara niste blocuri de-ale lui Stefan Berciu.

 

Cum este posibil sa se obtina insa o asa finantare babana de la CEC Bank, o banca cunoscuta pentru precautia si incetineala cu care abordeaza creditarea? Adica, nene, 2 milioane de euro? 

Ei bine, iegzista un secret: finantarea a fost obtinuta prin pilele puse la CEC de catre doamna avocat Raluca Constantinescu, sotia - consilierului personal al Guvernatorului Isarescu - domnul Cezar Constantinescu), o blonda ravisanta:

 

Blonda Elena Udrea a fost inlocuita temporar de pezevenghiul de Berciu cu simpatica de mai sus. Dar biata Ralucuta are un secretzel mic: e cam saracutza pentru nivelul de fitze necesar in capiatala. De unde stim? Din declaratia de avere a sotului ei! Biata Ralucutza a castigat conform declaratiei de avere din 2020 un rahat de 160 000 de lei, nici 40 000 de dolari, adica 3300 de parai pe luna, adica nici bani de niste hainute mai acatarii nu a avut, saracaaaaa! Dar lasati ca l-a intalnit pe generosul domn Berciu.

 

 

 

Si s-a tot intalnit doamna Raluca Constantinescu cu domnul Berciu de multe ori in ultimele luni la Cluj-Napoca, ba pe la pranzuri la selectul restaurant Da Vinci, ba chiar si noptile  La Grand Hotel Italia, unde mereu au rezervata o singura camera, de fiecare data, cand isi petrec noaptea acolo, asa cum ne-a spus roshind un angajat al hotelului care ne da ponturi de ani de zile. Noi stim motivul, domnul Berciu e si elegant si generos, dar si cumpatat, astfel incat ei rezerva noaptea o singura camera, dar cu doua paturi despartite, ca in tabara la Blajoaia, iar domnul Berciu citeste Filocalia, in timp ce doamna Raluca ii tot verifica scadentarul lui Berciu, ba il ruleaza, ba il deruleaza, ba il caloteaza, ba il decaloteaza. 

 

Adauga comentariu