Milionarul clujean Dan Pitic, altfel plin de figuri si sfaturi antreprenoriale in cap, apeleaza la o teapa ieftina si transfera o firma "bolnava" financiar pe numele unei babe de 81 de ani! Si Pitic s-a imbogatit cu 8 mil. de euro de pe cadavrul Napochim!

Milionarul clujean Dan Pitic, zis si Chitrosu', datorita zgarceniei sale proverbiale, s-a autoconsiderat mereu un model in business-ul local. Ce model, nene, un guru, un Gandhi al antreprenoriatului, un Iisus al vanzarilor, un strateg kasparovian, un expert al marketingului! Da, dragi cititori si al brandingului! Nu ma credeti? Ei bine, dati-mi voie sa va spun ca Dan Pitic este singurul prostoi din business-ul clujean care INCA mai poarta cu mandrie la chimir sloganul Mere treaba!, infatisand NISTE MERE, ahahahaha, alaturi de un nume pretentios Perpetuum. Te caci pe dumneavoastra de plans, asezati-va, sa nu faceti infarct din cauza rasului:

 

Dan Pitic e o combinatie absolut fascinanta de trelingar ajuns la bani si bou-vagon ce se crede erudit, un Richard Branson al linoleumului, ca din asta si-a facut banutii, din mochete si linoleum. Bine, i-a luat cam mult sa devina milionar, ca face business de 25 de ani, dar bine ca a reusit. 

Periodic, aidoma aluilalt narcisist mediatic disperat, Dragos Damian, seful Terapia, Dan Pitic simte o nevoie enorma sa ne impartaseasca din viziunea lui. Si da interviuri sau isi plateste aparitii in presa, se inscrie in asociatii de tot felul, se baga in business-uri ce par de viitor si se baga mai ales daca au si nume pompose, de exemplu in "acceleratoare de business". Cum a fost cazul Risky Business unde el si mai multi oameni de afaceri au pus botul la papagalul de Sergiu Biris, ahahaha, ala cu ma-sa condamnata pentru evaziune, el insusi un escroc antreprenorial, caci Zonga si Trilulilu sunt niste rateuri de zile mari. E important acest preambul, ca sa intelegeti cat de gol e Imparatul Pitic. Ia sa vedem cum s-a descurcat Risky Business, marele accelerator unde a investit si Pitic: pierderi pe linie in ultimii ani fiscali si niciun "startap" nu a explodat spre unicorn. Practic, firma a fătat.

Sigur, omul consideră despre sine ca are si o misiune pe pamant. De exemplu, il mentorează pe Lorand Soares Szasz, escrocul ala analfabet care ia bani de la fraieri pe care cica ii invata sa faca business, cand el, Lorand, n-are nicio afacere de anvergura:

 

Neobosit, Dan Pitic a tinut mortiș sa lumineze omenirea si in anul pandemiei, cu sfaturile sale antreprenoriale care il fac si pe Warren Buffet sa se inchine:

 

Ba chiar, in buza pandemiei, Pitic a fost expresia perfecta a penibilitatii - "gura bate guru" - cand s-a dus la Ziarul Financiar si a scos una grea pe buzitele alea inconjurate de cioc:

Zicea Danut la 26 martie 2020:

„Vorbim despre un lanţ pe care problemele financiare se transmit viral, exact la fel ca virusul. Eu cred că într-un interval de timp de la 7 la 15 zile începând de acum, se va ajunge la o incapacitate generalizată de plată şi vom ajunge într-o pandemie economică. Toate firmele mici care nu ştiu cum să gestioneze o situaţie precum cea prin care trecem acum sunt exact la fel de vulnerabile precum persoanele de peste 65 de ani şi ar trebui să avem grijă de ele”, spune Dan Pitic.

Incredibil, ne-a ajutat Maicuta Domnului si cei 40 de Mucenici si Romania n-a intrat nici in pandemie economica si nici in incapacitate de plata. 

Hai, ca ne apropiem si de dezvaluirea promisa. Fix cu un an inainte de declaratia retardata de mai sus, adica tot in martie, dar in 2019, Dan Pitic ne anunta ca a dat o mare lovitura de business prin preluarea unei creanţe în valoare de 27,3 mil. lei a retailerului de bricolaj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat atunci în reorganizare. 

„Prin această creanţă, am preluat în franciză maga­zinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj. Am intrat în proprietatea lor la 1 septembrie 2018, iar planul este să creştem cifra de afaceri a acestor trei unităţi cu 30% în 2019 faţă de anul trecut, să recâştigăm cotă de piaţă şi ulterior ne vom gândi la alte planuri de dez­vol­tare“, spune Dan Pitic.

Si gataaa! Nu am mai auzit nimic din buzitele lui Dan Pitic despre acest business. Ne asteptam ca, in decurs de un an si jumatate, Pitic, cu anvergura lui antreprenorial-erectila sa duca businessul cel putin la nivelul lui Dedeman, nu?, ca de aia e el mare guru in afaceri! Cand colo, cucu! Au crescut firma, de dracu' a luat-o!

Firma pe care s-au operat francizele se numeste Antima Retail SRL si a fost mereu detinută de Dan Pitic si nevasta-sa Alice, dar sub alta denumire: Profiline Expert, o firma "in adormire" care a fost reactivata financiar pentru preluarea francizelor Ambient! 

Fiti atenti ce a facut Majestatea Businessului, Dan Pitic, cand a vazut ca a infrant cu aceasta afacere: a apelat la o romaneasca, descotorosindu-se de ea si bagand-o in insolventa! Sigur, barbateste ar fi fost sa isi asume insolventa, dar cum sa se vada in CV-ul impecabil de business al acetui guru al succeselor acest mare rateu? Asa ca nu numai ca s-a descotorosit de ea in doi pasi succesivi, dar, pana la final, a pasat firma pe numele unei babete de 81 de ani Sibiu! Ahahahahaha, incredibil! Nu ne credeti? Dovezile:

 

Tanti Ciolan, octogenara pe care au pus batanaii astia firma moarta, e mama lui Ciolan, fondatorul Ambient. Ce lepra economica esti Dan Pitic! Multumim, Supervizor!

 

Si ce face un antreprenor de talie mondiala ca Dan Pitic, cand pierde bani? Se apuca de imobiliare, ca imobiliare poate face orice prost la Cluj, ca tot scoate bani. Si cum face imobiliare Dan Pitic la Cluj? Distrugand platforma vechiului brand Napochim, firma de traditie din Cluj, cu peste 70 de ani vechime.

Fabrica „Napochim” descinde din Cooperativa de producţie meşteşugărească „Steaua Roşie” Cluj, înfiinţată în 1949. În 1957, aceasta devine Cooperativa de producţie meşteşugărească Chimica din Cluj, transformată în întreprindere orăşenească în anul 1959, unde se produceau mase plastice, sticlă-oglinzi, tâmplărie, globuri pentru pomul de iarnă, jucării din celuloid sulfat. În perioada 1961-1965, producţia se diversifică, iar în 1971, numele este schimbat în Întreprinderea de industrie locală Napochim Cluj.

Intr-un interviu din 2015 dat pentru Ziar de Cluj, Dan Pitic baga din top despre Napochim:

“E necesar sa ne gandim serios la reindustrializarea Romaniei. Avand in vedere ca o buna parte din activitatea mea s-a desfasurat in zona comerciala, intrevad si imi dau seama ca viitorul nostru, ca si societate, atat in grup social cu cei 20 de milioane de membri ai grupului social Romania, cat si ca organizatii comerciale, cei cateva sute de mii care desfasoara activitati antreprenoriale, trebuie sa ne gandim la a da plus-valoare gandirii orientate catre productie, de a ne muta dintr-o zona de comert catre o zona de industrie si comert.”

Productie? Hahaha! Imobiliare! Plus valoare? Da, in propriile buzunare!

A meritat distrugerea vechii fabrici Napochim pentru buzunarele lui Dan Pitic? Ohoooo, daaaa: in 2 ani de exploatare a proiectului imobiliar, Pitic si-a bagat in buzunare aproape 8 MILIOANE de euro!

 

Milioanele de euro i-au dat si mai mult hong lui Dan Pitic, caruia i-a revenit sonorul. Dupa milioanele facute din imobiliare, s-a simtit dator sa cotcodacească in ZF:

"Antreprenorul Dan Pitic, care deţine furnizorul de produse pentru amenajări Ax Perpetuum, aşteaptă auto­rizaţia de construcţie pentru un proiect mixt în Cluj-Napoca, în cartierul Sopor".

„Am achiziţionat un teren viran de 14.000 de metri pătraţi pentru un proiect nou, pentru care ne aşteptăm să primim autorizarea până la sfârşitul lui 2021. Se va numit Scala Sopor, va avea 400 de apartamente şi 7.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi va fi lipit de viitorul cel mai mare parc din Cluj, de 45 de hectare. Am obţinut deja un PUZ (plan urbanistic zonal – n. red.) şi suntem în proces de obţinere a autorizaţiei de construcţie“, spune Dan Pitic.

 

Vedeti ce om de succes e Dan Pitic? A transferat insolventa pe baba octogenara si acum e iar pe cai mari!

Multa sanatate, tanti Linca Ciolan!

Adauga comentariu