Miliardari clujeni in Forbes Romania: Locul 59 - Teofil Muresan si familia

Cu o avere de 63 de milioane de euro, Teofil Muresan si familia se situeaza pe locul 59 in Topul Forbes 500 Miliardari.

Teofil Muresan, care controleaza alaturi de fratele sau Adrian, mai multe companii, printre acre Electrogrup si Direct One, a fost pana anul acesta o “pasare rara”, dupa cum il caracterizeaza presa locala, in privinta aparitiilor media. Abordarea omului de afaceri clujean s-a schimbat dupa ce si-a completat studiile in strainatate. Si Alexandru Medelean, lider servicii integrate pentru atreprenori si afaceri de familie PwC Romania a subliniat importanta deciziei luate de Teofil Muresan “care a renuntat pentru un an la businessul sau pentru a face MBA la Londra, la cea mai dura scoala de business”.

Rezultatele acestui nou set de valori se regasesc si in afacerile conduse de Teofil Muresan. Astfel, cifra de afaceri a Electrogrup a atins in 2013 nivelul de 42 de milioane de euro, in crestere semnificativa fata de cele 33 de milioane de euro din 2012. Profitul net al companiei a crescut si el, ajungand la 5,4 milioane de euro fata de patru milioane de euro in 2012.

Compania Direct One, prin care Teofil Muresan si fratele sau au intrat pe piata media, prin aplicatia Seenow, a avut in 2013 afaceri de 10,4 milioane de euro fata de 10,2 milioane de euro in 2012 si un profit de 1,74 milioane de euro, in usoara crestere fata de cele 1,65 de milioane de euro de acum doi ani. Daca in cazul Electrogrup actionariatul este impartit in mod egal intre cei doi frati, la Direct One, Teofil si Adrian Muresan controleaza impreuna 64,32% (cate 32,16% fiecare). Sunt asociati cu Marian Pantazescu (30,66%) si cu Mihai Dobrescu (5%). Cei doi frati mai au in portofoliu companiile Ten Gaz si Ten Transilvania Energy.

Sursa: Topul Forbes 500 Miliardari

 

Adauga comentariu