Miliardari clujeni in Forbes Romania: Locul 47– Horia Ciorcila

Cu o avere de 75 de milioane de euro Horia Ciorcila de 51 de ani ocupa locul 47 in Topul Forbes.

Indicatorii financiari ai companiilor din domeniul constructiilor pe care omul de afaceri clujean Horia Ciorcila le-a fondat alaturi de partenerii sai (Gicu Gansca, Dorel Goia) au scazut anul trecut fata de 2012. Nu acestea reprezinta insa businessul pentru care Horia Ciorcila este cunoscut in lumea afacerilor, ci Banca Transilvania.

“Primii ani au fost plini de provocari fiindca mediul economic a fost extrem de volatil. Era in 1993, in decembrie, in Cluj-Napoca. Activitatea BT a inceput repede dupa aceea, in februarie 1994, prin deschiderea sucursalei BT Cluj”, declara in mai 2014, pentru Forbes Romania, Horia Ciorcila, fondator si presedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Daca la inceput echipa BT numara doar 13 oameni, azi, banca are peste 6.500 de angajati, circa 550 de sucursale unde se realizeaza zilnic peste un milion de tranzactii, peste 1,76 de milioane de clienti, iar recent institutia a deschis si o sucursala la Roma. Inginer de profesie, Horia Ciorcila a intrat in afaceri la scurta vreme dupa absolvirea facultatii.

Imediat dupa Revolutie si-a lansat prima afacere in domeniul comertului cu electrocasnice, iar in scurt timp a infiintat compania Astral Telecom, ce avea sa devina una dintre cele mai mari retele nationale de televiziune prin cablu. In aceeasi perioada, alaturi de alti oameni de afaceri a caror activitate principala era concentrata in zona Clujului, Horia Ciorcila punea bazele bancii Transilvania, a carei extindere rapida s-a datorat si afacerilor pe care membrii fondatori le detineau.

Sursa: Topul Forbes 500 Miliardari

Foto: voceatransilvaniei.ro

 

Adauga comentariu