Miliardari clujeni in Forbes Romania: Locul 415 – Vasile Dan Gorgan

Cu o avere de 6 milioane de euro, Vasile Dan Gorgan ocupa locul 415 in Topul Forbes. Clujeanul desfasoara afaceri in domeniul comertului cu articole medicale, produse farmaceutice, dar si frabricarea autovehiculelor de transport rutier.

Anul trecut, Deltamend, principala companie – daca avem in vedere indicatorii financiari – din portofoliul omului de afaceri Vasile Dan Gorgan, considerat unul dintre cei mai discreti investitori in servicii medicale din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 14,3 milioane de euro si un profit net de 0,6 milioane de euro, in usoara crestere fata de cele 13,4 milioane de euro, respectiv 0,38 milioane de euro din 2012. Cumulat, veniturile din ultimii doi ani abia depasesc cifra de afaceri din 2008, un an bun pentru Deltamed, cu un nivel al businessului de peste 26 de milioane de euro si al profitului de 1,8 milioane de euro. Revenirea de dupa criza pare ca a avut loc, in cazul lui Vasile Dan Gorgan, in 2011, cand cifra de afaceri a fost de 16,1 milioane de euro, in conditiile in care in 2009 si 2010, valorile au fost de 8,6 milioane de euro, respectiv doar 2,6 milioane de euro. Omul de afaceri a intrat in acest business in 1997, cand a pus pe picioare compania Deltamed, un distribuitor de echipamente medicale destinate serviciului de urgente. Firma Deltamed colaboreaza si a colaborat cu firme cunoscute din domeniu, precum Miesen, Binz, Dlouhy, Me.Ber, GS – Corpuls, Medtronic Physio-Control, Weinmann sau Fresenius. Primul contract important castigat de Deltamed a fost in 2000 si a presupus furnizarea a 147 de ambulante pentru Ministerul Sanatatii.

In portofoliul omului de afaceri, considerat de presa locala un apropiat al lui Raed Arafat, creatorul SMURD, se afla si X Lab Solutions, care in 1992 oferea servicii de intretinere si reparatie pentru analizoarele de gaze din sange AVL. In 1994, Gorgan a inceput si vanzarea produselor AVL. Din 1997, cand a fost infiintata firma Deltamed, in oferta societatii se regasesc analizoare de hematologie, analizoare de biochimie si alte aparate de laborator.

Sursa: Topul Forbes 500 Miliardari

Adauga comentariu