Miliardari clujeni in Forbes Romania: Locul 362 – Gicu Gansca

Cu o avere de 8 milioane de euro, Gicu Gansca, de 56 de ani, ocupa locul 362 in Topul Forbes. Clujeanul desfasoara afaceri in constructii, imobiliare si financiar.

Situatiile ciudate par ca se tin scai de omul de afaceri clujean Gicu Gansca. Dupa ce se parea ca afacerile sale vor reintra pe un fagas normal, in urma achitarii sale de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in martie 2013, intr-un dosar privitor la manipularea pietei de capital, Gicu Gansca, dar si partenerii sai de afaceri, in special fratii Aschilean, au fost implicati intr-o licitatie neobisnuita. Astfel, tot in martie 2013, potrivit ziardecluj.ro, compania ACI Cluj, pe care omul de afaceri o administreaza impreuna cu Dorin Aschilean, Ioan Aschilean, Horia Ciorcila si Dorel Goia, a contestat rezultatele unei licitatii pentru un contract in valoare de aproximativ 15 milioane de euro pentru extinderea parcului industrial Tetarom I din Cluj. Castigatorul initial al licitatiei fusese compania Grup IV Instalatii, in care Gicu Gansca este de asemenea implicat. Pana la urma, contractul a fost castigat de catre asocierea ACI SA Cluj, Nord Conforest SA si Electromontaj SA, iar lucrarile au inceput in luna iulie 2014.

In 2013, cifra de afaceri a Grup IV Instalatii a fost de 8.38 milioane de euro, in scadere fata de nivelul de 12 milioane de euro atins in 2012, in timp ce ACI Cluj a avut venituri de putin peste 21 de milioane de euro, similar cu 2012.

Sursa: Topul Forbes 500 Miliardari

Sursa foto: adevarul.ro

 

Adauga comentariu