Miliardari clujeni in Forbes Romania: Locul 346 – Ovidiu Turcu

Cu o avere de 8 milioane de euro, Ovidiu Turcu, de 64 de ani, ocupa locul 346 in Topul Forbes. Clujeanul desfasoara afaceri in domeniul auto, imobiliare si productie.

Pe hartie, afacerile omului de afaceri clujean Ovidiu Turcu nu arata prea bine. Principala sa companie, Dacia Service Cluj Feleac, a inregistrat anul trecut cu o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro, in scadere fata de cele 4,26 milioane de euro din 2012. Profitul net este ca si inexistent, avand o valoare de 6.395 de euro. Nici celelalte companii controlate de omul de afaceri nu se simt mai bine. Ovidiu Turcu detine insa, prin companiile sale, mai multe terenuri si imobile.

Ovidiu Turcu si-a dorit de mic sa devina inginer auto si a absolvit Institutul Politehnic, sectia Mecanica. In perioada de dinainte de 1989, de cand a terminat facultatea, a avut un singur loc de munca, intr-un service. In 1993 a fost actionarul primei companii privatizate din domeniul auto. Din februarie pana in decembrie acelasi an, prin trei majorari succesive de capital si cumparari de actiuni de la ceilalti investitori, Turcu a devenit actionar majoritar al Dacia Service Cluj Feleac. Omul de afaceri a preluat, in 2002, Mucart, prima fabrica de mucava din Transilvania, atestata documentr inca din 1872. In 2006, omul de afaceri anunta ca a construit peste 100 de apartamente pe terenurile „excedentare” ale fabricii, in suprafata de 37.000 de metri patrati si situate in intravilanul Clujului. Anul trecut, Mucart, cu obiect de activate „fabricarea hartiei si cartonului”, a avut o cifra de afaceri neglijabila si pierderi.

Sursa: Topul Forbes 500 Miliardari

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Adauga comentariu