Miliardari clujeni in Forbes Romania: Locul 334 – Ioan Gheorghe Chita

Cu o avere de 9 milioane de euro, Ioan Gheorghe Chita, de 59 de ani, ocupa locul 334 in Topul Forbes. Clujeanul desfasoara afaceri in domeniul auto si imobiliare.

 

Compania EVW Holding, care are ca obiect de activitate comertul cu alte autovehicule – in speta camioane – si din care Ioan Gheorghe Chita detine 33% (restul aflandu-se in proprietatea lui Mircea Dorel Muresan si a olandezului Ad van Wijk), a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 69,6 milioane de euro, in crestere semnificativa fata de anul 2012, cand veniturile s-au cifrat la aproape 56 de milioane de euro. Compania nu a mai avut o cifra de afaceri atat de mare din 2011, insa nivelul veniturilor de anul trecut este aproape la jumatate fata de cel de 137 de milioane de euro din 2008, ultimul an de boom economic, in care EVW Holding a reusit sa comercializeze 1.300 de camioane DAF, fata de doar 373 in primul an de criza.

EVW Holding este unic importator DAF in Romania de mai bine de 17 ani si detine Centre Autorizate de Vanzari si Service DAF in toate filialele sale din Romania si Republica Moldova. In Romania, compania detine filiale in Cluj-Napoca, Arad, Bacau, Brasov, Braila, Bucuresti, Constanta, Craiova, Iasi si Gilau, judetul Cluj – unde se afla si sediul central al companiei. EVW Holding, companie infiintata in urma cu peste doua decenii, este dealer autorizat Isuzu in Romania si are cinci divizii de business: vanzari camioane noi (DAF, Isuzu, Tatra Phoenix); vanzari camioane rulate (toate marcile) – EVW Service, vanzari piese camioane (OE si after-market) – EVW Parts si vanzari anvelope camioane (anvelope premium si second line) – EVW Tires.

Cei trei oameni de afaceri sunt ationari, in aceeasi proportie, si in compania Logistic E Van Wijk, cu o cifra de afaceri de 20,7 milioane de euro in 2013, peste nivelul de 20,3 milioane de euro inregistrat acum doi ani.

Sursa: Topul Forbes 500 Miliardari

Sursa foto: wall-stree.ro

 

Adauga comentariu