Miliardari clujeni in Forbes Romania: Locul 28 –Stefan Vuza

Cu o avere de 100 de milioane de euro clujeanul Stefan Vuza de 44 de ani ocupa locul 28 in Top 500 Forbes.

Anul acesta, compania Chimcomplex Borzesti, aflata in portofoliul omului de afaceri Stefan Vuza, aniverseaza 60 de ani de la infiintare. In 2013, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 40 de milioane de euro, in timp ce profitul net s-a ridicat la 1,45 milioane de euro. In 2012, valorile au fost mai mari, de 44 de milioane de euro, respectiv 2,77 milioane de euro.

Anul acesta au fost anuntate noi investitii in capacitatile de productie ale Chimcomplex Borzesti, care vizeaza, printre altele, instalatiile de acid clorhidric, clorura ferica, clorura de calciu, o noua instalatie de producere a policlorurii de aluminiu, precum si o instalatie de cogenerare, care sa imbunatateasca eficienta energetica. Omul de afaceri Stefan Vuza a pus bazele Grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR) in 1993 alaturi de Ioan Popa, Lidia Orcheanu, Eduard Vuza si Constantin Strajeru.

Compania, cu sediul la Piatra Neamt, a avut un capital social initial de 100.000 de lei si ca obiect principal de activitate – comertul. La aniversarea de cinci ani, SCR inregistra deja o cifra de afaceri de peste un miliard de lei, un capital social de 300 de milioane de lei si un portofoliu de 12 centre comerciale situate in sase judete. Au urmat investitii in industrie (Sinterom, Crinul Alexandria, Contactoare Buzau, Tehnofrig Cluj). In 2001, printr-o majorare de capital, Stefan Vuza devine actionar majoritar, detinand 94,21% din SCR. In perioada urmatoare, SCR a continuat investitiile (finalizeaza programele de investitii de la Sinterom si Contactoare) si achizitiile (UZUC Ploiesti, Iasitex, Caromet Caransebes, Novatex Pitesti, Chimcomplex Borzesti, Somes Dej).

Sursa: Topul Forbes 500 Miliardari

Foto: zf.ro

Adauga comentariu