Mihis vrea sa salveze “Paza si Protectie” dupa demisie

Daniel Mihis a demisionat, ieri, din functiile politice, dar si din functia de director interimar la societatea Paza si Protectie, aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj. Mihis promite ca, in urmatoarea luna, cat va sta in preaviz, va incerca sa salveze societatea de la insolventa. Mihis a fost consilierul politic al lui Horea Uioreanu, insa ieri si-a dat demisia din toate functiile politice, dar si din fruntea societatii “Paza si Protectie”.
“Efectiv, ma retrag pentru ca sunt prea multe dispute la mijloc. Mai sunt si alte motive, personale, pe care nu am sa le enumar. Va fi demisie cu preaviz, timp in care mai sunt cateva masuri de luat. Am un plan pe termen foarte scurt pentru a se evita o insolventa a societatii, practic ce nu s-a facut in ultimii  ani”, a aratat Mihis.
Directorul interimar arata ca doreste ca, in urmatoarea luna, sa obtina majorarea tarifelor practicate de societate cu 20%, fapt pe care nu l-a reusit din pozitia de director adjunct.
“Vom acoperi pierderea lunara de 50.000 de lei a societatii cu cresterea tarifelor pana la 20%.  Aceste tarife nu au fost negociate din 2008 incoace. De atunci a crescut indicele de consum, a crescut salariul minim pe economie. Avem actionar unic statul, nu ne putem juca sa nu platim toate contributiile angajatilor”, a spus acesta.
Mihis recunoaste ca societatea se afla, in prezent, intr-o situatie delicata, mai ales ca alte trei persoane cu functii-cheie ameninta cu demisia.
“Este vorba de contabil-sef, director economic si specialist HR. Toata lumea este nemultumita”.
Cat priveste demisia din celelalte functii, Mihis arata ca un cumul de fapte a dus la aceasta decizie.
“Disputele sunt inerente in ceea ce priveste procesul administrativ si politic. Toata lumea are dispute cu seful, dar este un cumul de fapte care au dus la aceasta decizie. Tin sa precizez, insa, ca din simpla functie de membru al PNL, il voi sustine pe domnul Uioreanu in toate proiectele sale viitoare”, a mai spus Daniel Mihis.
Societatea “Paza si Protectie Cluj-Napoca” SRL a fost in atentia publica dupa ce au iesit la iveala datele unui raport de audit, realizat pentru anii trecuti. Acesta arata ca fosta directoare,  Adriana Sabou, a realizat o serie de cheltuieli nejustificate. Dupa acest scandal, presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, i-a cerut directorului interimar Daniel Mihis sa ia masurile care se impun.

Comentarii

Dupa razboi mul...

12.11.2013 19:01

[...] “Am un plan pe termen foarte scurt pentru a se evita o insolventa a societatii, practic ce nu s-a facut in ultimii ani”, a spus Mihis astazi. [...]

Adauga comentariu