Mihai Viteazu a prins epoca Smart Clean. E drept, din an în Paști

Mobilizare fără seamăn în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca: mizeria de pe jos este înșirată în stânga și-n dreapta de doi angajați ai firmei de salubritate. De bună seamă, discutăm despre un moment istoric. Cu siguranță se pregătește ceva: fie un discurs pompos în piața publică, fie curățenia poate fi explicată prin apropierea Paștelui. Din vremurile socialismului românesc, curățenia la bordură și de pe străzile principale se realizează doar în prajma unor sărbători. 

Băncuța smart a fost, în sfârșit, eliberată de mizerie. S-a transformat din „smart” în „clean”. Până când? 

Oricum, după ce Ziar de Cluj a semnalat în repetate rânduri faptul că cetățenii nu pot să își încarce telefonul mobil de la așa-numita băncuță smart, din cauza mizeriei care s-a așternut pe inovarea tehnologică a Clujului, primarul Emil Boc a plecat tocmai la Cracovia, pentru a le spune europenilor despre „modelul de succes al Clujului în materie de inovare și smart city”.

CITEȘTE ȘI: 100 de lucruri PENIBILE în Cluj-Napoca: Rahat Smart

Evident, despre curățenie, edilul clujean nu a suflat o vorbă. În schimb, a amintit despre aspecte corecte din punct de vedere politic: suntem și noi ca voi, inovăm, implementăm, intrăm în linie dreaptă, semnăm hârtii și demarăm proiecte doar în campania electorală etc.

sursa foto: emil boc/pagina personală de facebook

Pentru a-i face pe plac primarului, în absența acestuia, firma de salubritate s-a apucat de curățenie.

Curățenia de primăvară în Piața Mihai Viteazu. Desigur, următoarea etapă în îndepărtarea gunoaielor din piață fi-va cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Altfel spus, până și curățenia este etapizată în Cluj-Napoca, nu doar mega-proiectele începute, dar niciodată finalizate. Iar vorba „din an în Paști” capătă un înțeles propriu în capitala Ardealului: aici totul se întâmplă din an în Paști, de la curățenie la proiectele de extindere a străzilor etc. 

CITEȘTE ȘIPrevestind Sărbătorile Pascale, calul Voievodului a început să pască. Iarbă

Adauga comentariu