Mihai Silvăşan, înaintea derby-ului cu CSM Oradea: „Va fi care pe care. Ne dorim să menţinem poziţia din clasament”

U-Banca Transilvania Cluj va întâlni pe CSM Oradea, duminică seară, într-un nou derby al Ligii Naţionale de baschet masculin.

Meciul se va disputa în Sala Sporturilor „Horia Demian” şi va conta pentru etapa a 10-a a sezonului regulat, clujenii fiind hotărâţi să-şi păstreze poziţia din fruntea clasamentului şi după jocul împotriva campioanei.

„În acest moment este derby-ul campionatului. Un meci foarte greu pentru ambele echipe, motivaţia este maximă şi ce ne dorim este să câştigăm şi să ne menţinem poziţia de lideri. Va fi greu, Oradea e o echipă bună, va fi care pe care şi vom vedea la ora jocului cine va fi pregătit mai bine din punct de vedere mental, în primul rând, şi fizic, în al doilea rând, să facă faţă presiunii şi să câştige. Noi am ajuns din Cipru cu o întârziere de 12 ore, însă asta este situaţia şi vom încerca să facem lucrurile cât mai bine la ora meciului. Într-un meci cu Oradea adrenalina şi motivaţia vor fi mai mari decât oboseala”, a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvăşan.

Echipa sa va avea o pauză mai mare după meciul cu Oradea, primul joc european urmând să aibă loc abia în 14 decembrie, astfel că “Silvă” mai poate odihni din jucătorii care au dus greul până acum în acest sezon, mai ales că vor urma doar partide în Liga Naţională, câte una pe săptămână.

“Vom avea o pauză până la următorul meci european, dar nu avem timp să ne relaxăm din punct de vedere mental absolut deloc. Linia se trage la final, nu acum, şi trebuie să fim profesionişti şi să ne facem treaba la fiecare antrenament. Totuşi, dacă îi întrebaţi pe jucători cred că ei ar fi preferat să joace mai degrabă, decât să facă antrenamente”, a mai spus tehnicianul lui U-BT.

Meciul cu CSM Oradea va avea loc duminică, de la ora 20:00, clujenii urmând să joace în Sala „Horia Demian”, în cele din urmă, toate meciurile rămase din 2016, inclusiv partida cu Pau Orthez, din faza a doua a Europe Cup.

Adauga comentariu