Mihai Seplecan, tot mai suparat pe secretara CJ, Simona Gaci: ii face plangere la DNA si ii cere sa demisioneze

Nemultumirea consilierului are drept cauza de aceasta data intarzierea cu care Simona Gaci le-a dat consilierilor judeteni rapoarte asupra proiectelor care se discuta in sedinta Consiliului Judetean (CJ) Cluj joi, 31 iulie. Seplecan spune ca atitudinea ei si a intregului compartiment juridic mentin institutia intr-o “stare de instabilitate, anormalitate si ilegalitate” si ca, daca DNA nu se sesizeaza in urma acuzatiilor sale, va depune el plangere impotriva secretarului CJ. 

Mai exact, Mihai Seplecan acuza ca, desi conform legii, Simona Gaci ar fi trebuit sa le prezinte consilierilor judeteni rapoarte asupra tuturor punctelor de pe ordinea de zi a sedintei CJ din 31 iulie cu cinci zile inainte, aceasta si-a indeplinit datoria abia astazi, cu doua zile inainte.

“Sunt patru puncte strategice pentru judet, daca nu cumva chiar de interes national. Consider ca este un act tendentios si pentru asta le cer demisia. Nu au respectat legea si rog DNA si toate organele abilitate sa se autosesiseze, sa efectueze controale si sa vada de ce persista aceste ilegalitati in CJ Cluj”, a justificat Seplecan. 

Este vorba de proiectul de hotarare privind garantarea unei finantari rambursabile interne in valoare de 50.000.000 de lei, pentru realizarea investitiilor publice de interes judetean, de cel privind revocarea din functie a vicepresedintelui Ioan Oleleu, de proiectul de hotarare privind alegerea vicepresedintelui CJ Cluj, in locul de vicepresedinte declarat vacant ca urmare a revocarii din functie a lui Oleleu, precum si proiectul care se refera la “desemnarea unui vicepresedinte al CJ Cluj, in vederea exercitarii atributiilor presedintelui CJ Cluj, pe perioada suspendarii de drept a mandatului de presedinte in urma arestarii preventive a lui Uioreanu. 

Consilierul judetean a mai precizat ca se simte impiedicat sa ia “masurile legale care se cer, sa destitui oameni care au incalcat legea si au facut ilegalitati”. 

“Acum, in ultimul ceas, cand a vazut presiunea mea de a reveni acolo, a unui om nesantajist, care spune "nu" grupurilor de interese si nu tainuieste ilegalitati, doamna Gaci a spus ca proiectele de hotarare nu sunt legale. E vorba de desemnarea unui vicepresedinte, de derogarea vicepresedintelui in calitate de presedinte interimar si cel privind revocarea lui Oleleu. O intreb: daca nu sunt legale, de ce a tainuit ilegalitati timp de doi ani? Voi cauta virgula cu virgula, cuvant cu cuvant si semn cu semn in toate actele semnate de dansa in ultimii doi ani, alaturi de avocati si voi reclama fiecare neregula. E o bomba cu ceas ce se intampla acum in CJ! Nu e vorba neaparat de venirea mea in fruntea CJ, ci de stabilitate, legalitate si corectitudine. Daca DNA nu se sesizeaza, eu promit ca o sa fac o sesizare”, a mai spus consilierul. 

Seplecan a mai invocat acuzatiile aduse lui Rares Pop, ca voia sa ramana in functie la ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Traficul Rutier) desi partidul sau iesise de la Guvernare, atitudine care se regaseste, conform spuselor sale si in comportamentul vicepresedintelui Ioan Oleleu. 

“Oleleu are ceva de ascuns, de asta il tin toti in brate. Daca va pica, ii va trage dupa el pe toti”, a incheiat consilierul. 

Adauga comentariu