Mihai Seplecan, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, solicita amendarea SRI

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a ignorat solicitarea instantei de a trimite un formular de obtinere a certificatului Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ONISS) de catre Mihai Seplecan, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj. In cadrul procesului privind diploma de licenta falsa, Seplecan a solicitat acel document pentru a-si dovedi nevinovatia. In cazul in care SRI va refuza si acum trimiterea documentului, avocatului lui Seplecan a solicitat aplicarea unei amenzi judiciare.

Aparatorul inculpatului Mihai Seplecan, avocatul Catalin Bichescu a solicitat, in cadrul infatisarii de luni, revenire cu adresa la SRI pentru comunicarea informatiilor solicitate la termen anterior de judecata, adresa instantei fiind transmisa in iulie 2018. Ministerul Public a fost de acord, iar instanta a dispus revenirea cu doua adrese una catre SRI, sediul national si una catre SRI sediul local la termenul anterior de judecata cu menționarea unei amenzi judiciare, cu atentionarea aplicarii un3i amenzi judiciare daca docum nu vor fi comunicata pana la termenul din 8 oct 2018.

Prin aparatorul sau, Seplecan a solicitat copie dupa formularul de obținere certificat ORNISS completat de Mihai Seplecan, in calitate de presedinte de Consiliu Judetean. Potrivit comunicarii ORNISS, formularul a fost transmis catre SRI pentr realizarea verificarilor specifice necesare accesului la informații clasificate.

Potrivit legii, conducerea Consiliului Judetean trebuie sa desemneze o persoana responsabila cu acest segment al accesului la informatii clasificate. Poate sa fie vorba fie de seful forului judetean, fie de o persoana din subordine, cum ar fi vicepresedintele Consiliului Judetean.

Procesul lui Mihai Seplecan in dosarul diplomei false a inceput anul trecut. Mai multe primarii si institutii s-au constituit parte civila in acest proces, printre care: Hidroserv SA, comunele Sanmartin, Sanpaul, Taga si Belis, dar si Universitatea Ecologica din Bucuresti sau Electrica Furnizare SA.

 

Adauga comentariu