Mihai Goțiu, despre cei 300 de contestatari care-i cer demisia din partid: „N-am intrat în politică să mă lupt cu niște semnatari de serviciu ai unor scrisori publice”

 „N-am intrat în politică să mă lupt cu niște semnatari de serviciu ai unor scrisori publice, ci să schimb niște lucruri în domeniul Mediului, al Educației, al Justiției, dar mai ales pe Mediu, ceea ce am făcut în ultimii ani”, a declarat ex-senatorul clujean Mihai Goțiu pentru Ziar de Cluj, a cărui candidatură pentru poziția de Comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu a stârnit nemulțumiri în cadrul Alianței USRPLUS. În jur de 300 de membri ai alianței au semnat o scrisoare publică prin care îi aduc o serie de acuzații fostului senator Goțiu. De unde a plecat demersul? Cum explică Mihai Goțiu dedesubturile acestui demers și de ce printre semnatari se regăsesc și membri care nu au semnat de fapt, sunt doar câteva dintre întrebările la care Ziar de Cluj a încercat să găsească un răspuns din partea ex-senatorului USR Mihai Goțiu. 

„Dacă semnatarii consideră că acestea sunt acuzații, pentru mine acestea reprezintă o dovadă că am realizat ceea ce am spus că voi face atunci când am intrat în politică”, notează Mihai Goțiu. 

Un număr de 308 membri USRPLUS au semnat o scrisoare publică prin care îi cer demisia fostului parlamentar clujean, Mihai Goțiu, din toate funcțiile deținute în partid.

Știrea că fostul senator Mihai Goțiu ar putea ajunge Comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, poziție pentru care a aplicat în cadrul competiției deschise, i-a deranjat chiar pe unii dintre colegii săi de partid, membri USRPLUS.

Colegii de partid îl acuză pe Goțiu că „nu are cunoștințele necesare pentru asemenea funcție, dar că are pretenția de a ciuguli din munca membrilor pe care a călcat-o în picioare timp de 2 ani de zile”.

În replică, Mihai Goțiu a declarat la Digi24 că e vorba de o competiţie internă şi că implicarea sa în problemele de mediu în mandatul său e evidentă şi uşor de verificat folosind internetul. 

Scrisoarea publică, cu tot cu lista celor 300 de semnatari, poate fi consultată aici. 

În mod evident, sunt doritori mulți, ciolan puțin. 

Astfel s-ar putea explica apariția acestei scrisori, despre care fostul senator clujean spune, pentru Ziar de Cluj, că nu a ponit de la Cluj, iar mulți care se regăsesc printre semnatari nu ar fi semnat de fapt scrisoarea publică. Aspect ce ridică semne de întrebare asupra integrității acestui demers. 

Oricum, numele semnatarilor nu ne spun mai nimic

Razboi pe ciolan 

Mihai Goțiu a explicat pentru Ziar de Cluj dedesubturile acestui demers. 

Cine sunt contestatarii/semnatarii scrisorii publice? 

„Nu m-am uitat cu atenție care și de unde sunt.

Din cei pe care i-am văzut în grabă, am mai recunoscut pe unii care se mai ocupă cu chestii de genul acesta în USR. Deci nu e o noutate.

Am văzut deja și pe grupurile interne mesaje ale unor membri care spuneau că n-au semnat și nu înțeleg de ce se regăsesc pe listă!

Mi se pare o miză foarte mică... Acuzațiile și link urile pe care le ofereau drept exemplu acolo”.

Demersul a pornit de la Cluj?

„Nu. Din alte părți ale țării, probabil.

Și este deja de vreo săptămână, doar acum s-au gândit, probabil, că e un moment potrivit să facă publică scrisoarea.

Dacă citiți ce mi se reproșează, pentru mine sunt niște motive de confirmare că am făcut ceea ce am promis atunci când am intrat în politică. 

Adică, acolo mi se reproșează că am susținut pe plan intern ceea ce susțin și pe plan public – lupta împotriva abuzurilor etc. Că mi-am convins colegii din Senat să respecte, la un vot, Directivele Europene de Mediu, adică lucruri pentru care am intrat în politică. 

Dacă semnatarii consideră că acestea sunt acuzații, pentru mine acestea reprezintă o dovadă că am realizat ceea ce am spus că voi face atunci când am intrat în politică”. 

Cum explicați acest demers, care este miza acestuia?

„E un mod în care unii dintre colegi, unii, subliniez, înțeleg să evite o discuție pe fond, în cadrul unei competiții interne, ducând-o spre alte discuții. 

E public faptul că am aplicat pentru poziția de Comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, nu știu pe cine și de ce-i deranjează că aș putea ajunge acolo. 

Sunt deranjați că cineva care de 20 de ani aproape, urmărește și investighează mafiile de mediu, începând de la cele legate de proiecte, precum cele legate de Roșia Montană sau Certej, până la păduri, microhidrocentrale ș.a.m.d. care mai are și studii juridice necesare pentru o instituție în care principalul obiect de activitate este controlul și respectarea legii, ar putea ajunge într-o poziție în care să îi ia la purecat pe toți”, consideră senatorul clujean Mihai Goțiu. 

„Lupt pentru Mediu, mai departe! Indiferent în ce poziție m-aș afla.

N-am intrat în politică să mă lupt cu niște semnatari de serviciu a unor scrisori publice, ci să schimb niște lucruri în domeniul Mediului, a Educației, a Justiției, dar mai ales pe Mediu, ceea ce am făcut în ultimii ani”, conchide Mihai Goțiu. 

Recent, Mihai Goţiu, fost senator USR Cluj, a fiost audiat la DNA Târgu Mureş pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul tăierilor de păduri din Munţii Gurghiului.

CITEȘTE ȘIFostul senator clujean, Mihai Goțiu, audiat ca martor la DNA

 

 

 

 

 

 

sursa foto: mihaigotiu/facebook.com

Adauga comentariu