Mihai Gâdea a abandonat jurnalismul, nu adventismul

Sistemul de propagandă „băsist” de la B1 TV l-a atacat ieri pe Mihai Gâdea pentru că acesta ar fi încălcat principiile  Bisericii Adventiste prin prezența lui, la muncă, în platoul ediției speciale Antena 3, vineri seara, la începutul Sabatului. (vezi AICI

Pervers, „simbriașii” lui Udrea m-au citat voluptos ca fiind o autoritate în materie de adventism și aceiași jurnaliști au făcut un efort de documentare rar întâlnit, informându-se chiar de pe site-ul Bisericii Adventiste, pentru a demonstra că realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei” a lucrat în timpul zilei speciale de odihnă a adventiștilor, Sabatul, încălcându-și conștiința.

Acest tip de știre este de o grosolănie cu caracter manipulator cel puțin egală cu modul pervers în care Victor Ponta și-a anunțat candidatura la prezidențiale făcând caz de apartanența lui la ortodoxie pentru a scoate în evidență protestantismul lui Iohannis ca fiind cel puțin la fel de periculos ca ciuma bubonică.

Am studiat cu foarte mare atenție în ultimii 7 ani adventismul din România, în curând voi susține o teză de doctorat în cadrul Institutului de Istorie Orală din Cluj cu tema „Viața Bisericii Adventiste în comunism”. 

Știu foarte bine ce înseamnă și mai ales ce nu înseamnă pentru adventiști respectul față de Sabat.

În consecință pot susține cu convingere că Mihai Gâdea nu a încălcat principiul sacru pentru adventiști al respectării zilei de odihnă, a Sabatului, din mai multe motive.

Adventiștii obișnuiesc să fie alături de familie la începutul Sabatului, adică vineri seara și Mihai Gâdea a demonstrat de foarte multe ori că, pentru el, Antena 3 este o familie.

Coreligionarii lui Mihai Gâdea obișnuiesc să fie solidari unii cu alții în momente de criză. 

Familia Antenei 3 a trecut fără nici un dubiu prin cea mai mare criză de la înființarea acestui post de televiziune datorită faptului că Dan Voiculescu, patronul acestui trust, a fost condamnat la închisoare.

Pentru Mihai Gâdea, Dan Voiculescu nu este Varanul, Mogulul, ci este, „domnul Profesor”.  

Gâdea, alături de Mircea Badea și Adrian Ursu, „frații” lui, țin la Voiculescu ca la un tată. 

Lacrimile lui Gâdea la aflarea veștii încarcerării patronului trustului Intact au fost mult mai sincere decât ale lui Băsescu la momentul retragerii din cursa pentru Cotroceni a lui Stolojan. 

Ar fi fost ipocrit și laș din partea lui Mihai Gâdea să îi lase pe angajații Antenei 3 singuri, confuzi și dezorientați, în seara zilei arestării șefului lor, pentru a merge într-o biserică adventistă să predice sau să asculte o prelegere cu caracter religios.

 

Fără a avea pretenții de teolog am sentimentul că popularul realizator de emisiune a răspuns corect și principial la întreabarea nepusă a „fariseilor” de la B1 TV:

 “Este ingaduit in ziua Sabatului sa faci bine sau sa faci rau? Sa scapi viata sau sa o pierzi ?” ( Marcu 3, 4 ).

“Cine este omul acela dintre voi care, daca are o oaie si-i cade in groapa in ziua Sabatului, sa n-o apuce si s-o scoata afara ? Cu cat mai de pret este deci un om decat o oaie?” ( Matei 12, 11.12).

 

Pentru Mihai Gâdea, Voiculescu este omul căzut în groapa săpată de „tâlharii” Justiției lui Băsescu. 

Adventistul Gâdea și-a început Sabatul perfect.

Studioul Antena 3 s-a transformat într-o biserică în care au încăput cei mai importanți membri de familie ai acestui trust,  alături d  un copil vindecat într-o campanie umanitară, un bătrân în cârje care a venit cu o pungă de cepe, niște „simpatici” care fluturau înflăcărați un steag de la Revoluție și cine a mai vrut să se strângă de „la drumuri și de la garduri”, așa cum zice Scriptura, inclusiv farisei ca Ghișe și cărturari ca Mugur Ciuvică...

Gâdea a predicat toată noaptea despre solidaritate, familie, unitate, empatie, rezistență, libertate, s-a plâns mult, a dat și un citat din Biblie, a vorbit despre Diavolul Băsescu și cum trebuie să ne ferim toți de el, sursa tuturor relelor din această țară și, ca orice liturghie care se respectă, ritualul antibăsist s-a încheiat cu apelul final să ne „plimbăm” duminica în jurul fortăreței Antihristului de la Cotroceni alături de „exorciștii” cei mai importanți de la Antene pentru eliberarea națiunii de sub tiranicul regim.

Nici un serviciu religios care se respectă nu se încheie fără o „cântare”, „Pasărea Colibri” cu melodia "Sfârșitul nu-i aici” a pus punct în cel mai patetic mod posibil unei seri memorabile din istoria celei mai oropsite televiziuni din România, Antena 3.

La această predică de început de Sabat,  au asistat un număr de aproape un milion de enoriași, conform Kantar Media. Amin!

Pentru românii care au simțul umorului și al ridicolului foarte ridicat, „Ediția Specială” de la Antena 3 de vineri seara a arătat ca masa unui Vanghelion sau mai degrabă cu un priveghi în toată regula la câte „bocitoare” au fost în studio. 

Antena 3 vinde ieftin în ultimul timp în proporție covârșitoare emoție negativă și foarte puțină informație. Singurele anchete cu adevărat jurnalistice din ultimul timp s-au axat foarte inspirat pe afacerile sulfuroase ale familiei Băsescu.

Singura redută jurnalistică veritabilă a Antenei 3 a rămas emisiunea „În premieră”, „prim-solistul” de excepție al acestei televiziuni a cărui voce riscă să se stingă din cauza zgomotului infernal pe care îl produce mașinăria de propagandă antibăsită.

Realizatorii de la Antena 3 sunt perfect conștienți că rețetele lor de talk-showuri nu mai sunt de foarte mult timp inspirate din manualele jurnalismului.

În studiourile Antenelor, exact ca la celelalte televiziuni, cu excepția Digi 24 invitații, sapă tranșee și aruncă rachete unii în alții de pe aceleași poziții conciliante și echilibrate ca cele dintre  Israel și militanții Hamas din Fâșia Gaza.

Rar, când se întâmplă ca unii competitori politici să se afle în același platou, atmosfera devine irespirabilă, se urlă, se aruncă cu invective, pauza de publicitate fiind pentru moderator și pentru telespectatori ce este pentru un călător în deșert apariția unei oaze.

Încarcerarea lui Dan Voiculescu va „talibaniza” și mai mult realizatorii de emisiuni ai Antenei 3, toți cei care nu vor fi de acord cu prestația lor sau cu ideile lor riscă să fie etichetați ca „băsiști” și executați în mod public.

Am avut mai demult un dialog cu un jurnalist care lucrează în trustul Intact și care mi-a mărturisit că a avut o dispută de idei cu un superior din redacție legată de o investigație jurnalistică. Atunci când argumentele raționale nu au avut forța necesară pentru a tranșa discuția punctul final al dialogului a fost închis cu propoziția: „nu mă pot înțelege cu tine, cred că ești băsist!

Mihai Gâdea a rămas ayatollahul spiritual al Antenei 3 în absența lui Voiculescu. Îl îndemn în numele bunului simț să se pocăiască de antibăsism și să se întoarcă la jurnalism.

Dacă vineri seara realizatorul Sintezei Zilei nu s-ar fi lăsat atât de mult acaparat de emoțiile firești consecutivei drame a intrării în temniță a unei persoane dragi, ar fi lăsat, de dragul principiului simplu al echidistanței, să se strecoare măcar câteva opinii diferite legate de arestarea patronului Antenelor.

Ce crezi, Mihai, medicul din Cluj-Napoca, Luiza Beja, care a postat pe facebook acest mesaj acum câteva ore este „băsistă”? 

Te asigur că nu. Citește mesajul ei cu atenție.

Mesaj pentru Antena: Imi pare rau sa o spun dar sunteti penali. Plimbarea libertatii pt cine? Un om corupt? Asta inseamna presa independenta? Si daca a fost seful si poate prietenul vostru, prin prisma meseriei si datoriei profesionale ar trebui sa condamnati orice act de coruptie. Dar poate ca nu faceti asta pt ca nu pe voi v-a afectat furtul de zeci de milioane de euro de la stat....de asta Romania nu are autostrazi, nu avem un sistem de sanatate functional si altele. Poate ca de asta nu va pasa ca intotdeauna cine are de suferit sunt oamenii simpli si cei saraci.. vipurile o duc bine indiferent de regim si de coruptie. Pacat...de cel putin despre unii dintre voi am avut alta parere inainte. Felicit justitia....poate ca mai sunt multi altii de pedepsit dar ma bucur de fiecare data cand vreunul dintre ei e pedepsit. Imi pare rau pt familiile lor si pt ei ca oameni, dar atata vreme cat sunt oameni care muncesc si isi platesc contributiile la stat din putinul pe care il au, cred ca merita sa stea dupa gratii pt ca statul nu e ceva abstract...statul suntem noi, parintii, familiile si prietenii nostri

 

Unii membri ai Bisericii Adventiste îl vor exclus din această denominațiune pe Mihai Gâdea , eu cred că i s-ar face o mare nedrepate. 

El a rămas un bun adventist. Rătăcirea lui s-a făcut de la căile drepte ale jurnalismului pe care umbla pe vremea în care era influențat de omul extraordinar Octavian Paler.

Acum, mentorul lui Mihai Gâdea este Mircea Badea.

Mihai, îți mai amintești care mai este diferența dintre om și maimuță?

Așa cum vrei ca să se întoarcă la tine Crin la care ai ținut atât de mult și care consideri că te-a trădat și mie mi-e dor ca telespectator de Mihai Gâdea din platoul emisiunii, „În centrul atenției”.

Ce OM era,  domnule…

 

Comentarii

Miki

10.08.2014 09:02

locul lor , adica a lui gadea,badea si altii de la latrina 3 este langa mentorul lor : la Rahova.

ante123

10.08.2014 18:41

si al lui base unde e ?

angela

11.08.2014 16:23

si a lui Base! Ca nici el nu e mai breaz!! Pot sa mearga cu totii, basisti sau pontisti, sa ii tina de urat lui voiculescu!!

ony

10.08.2014 09:32

Cu tot respectul ptr tine Emanuel dar tin sa te contrazic. Adventistii de ziua a 7-a nu instiga la violente, nu au dreptul sa poarte atata ura fata de aproapele lui indiferent ce nume si culoare politica are, nu merg in "Sabat" pe stadioane ( la finala Simonei de la Paris), nu danseaza manele apoi fac filmuletele publice.... mai vrei exemple? le pot continua la infinit. Considei tu ca in studioul antenei a fost prezenta Domnului vineri seara? au instigat la violenta, au injurat, au jignit etc... RUSINE daca un asemenea om reprezinta ADVENTISMUL, iar voi ii tineti apararea!!! Cunosc persoane adventiste dar sunt total opuse accestui individ...Gadea.  Sa fim seriosi si reali, si-a vandut sufletul si religia pentru punga de bani primita de la Voiculescu!

eu

11.08.2014 15:33

Gidea iubeste bani nu religia ,ia de-ar avea un salariu de 7-800 de lei ar mai face ce face?,,,, 

Ony

10.08.2014 10:07

Cu tot respectul ptr tine Emanuel dar nu ma fa sa cred ca si tu si luato razna!!! Cum  poti sustine ca nu a calcat Sabatul atata timp cat s-au adunat Vineri seara pentru a instiga la violenta, a injura, a cere razbunare, cereau sangeee!!!...etc. Biblia spune sa-ti iubesti aproapele, chiar si vrajmasul indiferent ca il cheama Basescu, Udrea sau Ionescu. Il poti numi pe accest individ membru adventist cand danseaza manele apoi isi posteaza filmuletele in cancan? Cand merge in Sabat pe stadionane ( finala Simonei de la Paris) si exemplele pot continua... dar nu merita sa pierd timpul cu un asemenea om  care si-a vandut religia, sufletul si principiile ptr banii lui Voiculescu! RUSINE DACA ASTIA SUNT ADVENTISTII! Eu personal i-am cunoscut in alt fel.

marius

10.08.2014 10:15

Din păcate uitați o problema de fond. Clădirea în care funcționează și emit posturile TV din grupul Intact, proprietatea firmei în care Voiculescu nu are actiuni, au fost confiscate și vor fi administrate de DNA. Un sediu TV nu e camera de hotel sa-ți strângi în 5 minute lucrurile și sa pleci. Sunt sigur de faptul ca DNA are lipsa de spațiu și va folosi pentru ea sediul, nu îl va închiria. Nu înțeleg cum e posibil legal sa confiște bunurile unui tert. Precizez ca cei 5 milioane de evrei au fost omorâți cu respectarea legilor germane în vigoare la momentul respectiv. A fost genocid, dar era legal

iodo

10.08.2014 15:00

Dar cum ai vrea să se recupereze un prejudiciu atât de mare fără să se confiște nimic? Nu numai că e legal, e și corect moral modul în care a procedat justiția. Nu o să moară nimeni din asta, dacă a3 nu o să mai emită asta nu va duce decât la însănătoșirea conștiinței a milioane de români manipulați și mințiți zi de zi.

marius

10.08.2014 16:47

De acord sa se confiste de la Voiculescu, dar nu de la altii(SC Intact sau cum ii spune). Asa s-ar putea confisca si de la vecinii de peste drum, sau ceasurile de la trecatorii de pe strada.

Ana

10.08.2014 10:37

Ma tot gandesc, de mai mult timp, daca sunt nebuna sau sunt neputinciosi alltii! Nu inteleg cum un post ca Antena 3, recte Gadea , exista intr-o tara democratica. Sunt penali asa cum bine observa doctorita de la Cluj!  Presa trebuie sa fie libera dar nu sa dezinformeze si sa minta! Intr-o tara care se crede libera si demna, cum se explica atacul constant la presedintie cu cele mai josnice sloganuri "iesi afara javra ordinara"! Cine si de ce a organizat si desfasurat aceste actiuni? Este foarte clar rolul jucat de Voiculescu (acest MONSTRU, fara Dumnezeu care a vrut sa cumpere si Academia) in toata aceasta afacere. Justitia a fost pe mana lui Iliescu si a securistilor, iar Basescu si-a dat seama ca in Romania nu se poate face nimic daca acceasta nu este libera. In acest proces ce a durat aproape 10 ani, care a fost atitudinea celor ce se tem de justitie?"Tiranul Basescu vrea sa acapareze Justitia!"Orice om cu scaun la cap, care nu se teme de dosar, chiar daca si-a parat unchiul sau cumnatul, isi poate da seama ca este o mare inselaciune propaganda dusa de antene, doar punandu-si intrebarea: ce va face Traian Basescu cu aceasta justitie cand nu va fi presedinte? Oare ce raspuns ar da Gadea?   

cip

10.08.2014 16:46

Cati bolnavi scriu pe aici...Din cauza unora ca voi, Basescu face ce vrea in tara asta.

Ana

15.09.2014 12:34

Da,mi-a placut textul care adevar graieste ,daca ar fi macar 50% care ar gandi asa ar fi mult mai bine ptr tarisoara noastra draga cum spun unii dar o asupresc si o ingenuncheaza in fatza planetei ce plange ptr ceea ce vede ! Nu merita aceasta tara frumoasa sa fie ingnunchiata din cauza mincinosilor care atrage dispretz si dizgratie fata de ea !Spune poporului vorbeste-i si arata-i cum se prezinta in fatza gropii unde va cadea daca nu vor cauta sa indrepte lucrurile ptr ADEVAR si FRICA de minciuna ! Dzeu i-si intoarce fatza de la MINCINOSI !

C!pry

10.08.2014 14:14

Emanuel ce pot sa spun il legatura cu articolul acestea este ca: 1. te-a contactat triada… 2. Ca ti-ai pierdut din autoritate… (daca nu toata in domeniu)

iodo

10.08.2014 14:54

Ce spui despre jurnalismul lui Gâdea e perfect adevărat. Cât despre religie, individul s-a lepădat de adventism din momentul în care a acceptat cei 200000 de euro împrumut nerambursabil de la varan pentru a accepta să debiteze minciunile pe care le propagă zi de zi cu nici o fărâmă de bun simț. Ori a minți și a linșa public oameni care mai sunt și repere în societate, nu e compatibil cu calitatea de adventist în nici un caz.

laurentiu

10.08.2014 16:12

Din punct de vedere teologic ai mare dreptate. Eu sunt adventist si nu muncesc in zi de sabat. Dar atunci cand oaia iti cade in prapastie te duci si o salvezi chiar daca era zi de sabat. Oaia nu este domnul voiculescu ci antena 3 insasi a carui director este. Pentru toti adventistii atat de grabiti sa judece nu oare spune Biblia nu judeca pentru a nu fi judecat.. sau cine sunt eu sa imi dau cu parerea care este relatia domnului Gadea cu Dumnezeu? Uitati-va intai la barna ochiului dumneavoastra fratii mei. Sau dumneavoastra nu a-ti incalcat niciodata sabatul? Daca da cereti si dumneavoastra retragerea. Si daca tot vorbiti despre dragoste si iertare.. nu faceti acelasi lucru de care il acuzati pe mihai gadea? Nu cereti sange si razbunare stimati frati? Cat despre a cere sa se faca dreptate nu e nimic rau. Antena 3 nu a instigat la arme ci la justitie. O sa vedem in justitia internationala care este raspunsul la aceasta judecata. Si chiar nu vi se pare nimiv anormal la cum a decurs acest proces? Daca dumneavoastra ati fi fost acuzati pe nedrept.. ce ati fi facut? Dumnezeu este dragoste. Dragostea inseamna sa il pui pe celalalt deasupra ta. Fratii mei... dumneavoastra il judecati cu dragoste pe fratele vostru? Sau doar cautati putina razbunare pentru complexele personale de inferioritate. Astept sa fiu la randul meu crucificat :))

Florin

11.08.2014 19:45

Dupa cum vorbiti, singurul care are dreptul sa rosteasca judecati este domnul Gadea, restul, sa puna pumnul in gura.Ce spuneti despre principiul:" Fiti supusi oricarei stapaniri"?....sau despre roada Duhului...

Erika Parvan

13.08.2014 23:02

Sunt de acord cu Laurentiu.  Era de datoria lui Mihai  Gadea sa fie alaturi de colegii lui in momente grele..In ce fel a calcat sabatul ?         Adventistii ar trebui sa-i fie alaturi intr-un moment greu,nu sa-i incurajeze pe cei ce-i vor capul si cauta un pretext  pentru asta. Este atat de trist ca nu se gandesc in perspectiva.Cui foloseste ? Nici lui Dumnezeu,nici bisericii .Da-ti cu piatra cei ce va simtiti fara de pacat ,dar de dragul bunului simt,sper sa nu fiti cumva dintre cei care instalati comod in fata televizorului va uitati tocmai la  emisiunea despre care vorbim.     Dar  nu e mai crestinesc si mai eficient sa-l ajutati cu o rugaciune, un gand inspirat,o strangere de mana,ceva care sa-i arate ca va pasa,ca-l iubiti si ca nu -l respingeti,chiar daca dezaprobati atitudinea lui.Ca e al vostru .El nu s-a rusinat sa va nu measca frati.Purtati-va ca atatre ! 

emanuel

17.08.2014 13:32

cine se crede fara de pacat sa arunce cu pietre ,insa pana atunci .....ar trebui sa ne uitam fiecare in ograda nostra si dupa aceea sa judecam pe alti .....fiecare va fi judecat pt faptele sale personale ....asa deci sunt comentari care nu si au rostul si intrec masura bunului simt .....

Andreea

10.08.2014 16:23
Emanuel,voi va luati de Mihai care intotdeauna a cautat dreptatea si a venit cu documente concrete in fata publicului, si care vorba unei persoane care a comentat pe FB, tineti cu dintii de sabat dar faceti alte mizerii, la ceilalti mai marii "alesi" de ce nu va uitati cand sunt corpti si fura cu nerusinare de au avioane si iahturi de miliarde de dolari, de unde sunt banii astia? cind fac adulter? cind mint? cind devin masoni sau homosexuali? cind accepta vrajitoria in biserica? biserica asta se rezuma numai la Mihai Gadea? oare? Eu cred ca ati intrecut orice masura, asta este parerea mea... si ar fi bine sa va cercetati mai intii pe voi insiva inainte sa aruncati cu piatra...

theodor

10.08.2014 16:24

Stimate Domn, (N-am reusit sa inteleg cine a scris articolul!!)Sunt dezamagit de interpretarile teologice pe care le dati capitolului 12 din Marcu. Ideea de baza acolo era de o situatie exceptionala iar dvs interpretati ca fiind exceptionala condamnarea unui om care a facut ceva "necurat" din moment ce a fost condamnat definitiv dar abia dupa 6-7 ani. Este interesant asocierea lui Voiculescu cu "vita ta" dar nevalida teologic caci situatia exceptionala nu este una care previzibila in decursul a 6-7 ani ci cea care apare pe neasteptate. De exemplu, mama ta care a suferit un accident in ziua de sambata. Aici poate ar fi bine sa mai studiati inanite de a prezentati teza de doctorat.Adventismul nu il invata pe Gadea sa apere faptele "de rusine" chiar daca el are interese majore in a-l apara pe condamnat. Adventismul l-a invatat pe Gadea, ca pastor eventual, sa-l sprijine pe pacatos sa-l il ajute sa se indrepte aratandu-i calea corecta. Ori, din cate se vede,  calea dreapta este pentru ex-pastorul Gadea sa furi de la stat si apoi sa protestezi pentru ca esti condamnat. Poate ca judecatoarea Camelia Bogdan (parca asa o cheama) care probabil nu e adventista, ii poate da lectii de etica si morala crestina acestui raspopit, mai ales ca autoritatile sunt randuite de Dzeu (Rom 13, 1.2).Pe de alta parte BIserica Adventista condamna membrii care ii incalca principiile. Si unul dintre principii sale este sa nu faci nici o lucrare in ziua a saptea/Sabatului (Exod Cap 20,8). Ori ex pastorul a recidivat vineri deoarece si in sambata de la finala feminina de tenis de la Roland Garros a incalcat de asemenea principiile bisericii adventiste. Mihai Gadea stie bine aceste principiii deoarece a trait cu ele in casa si a crescut cu ele avand in vedere ca tatal sau a fost (si este si acum in Spania la comunitatile romanesti) pastor adventist.Avand in vedere ca este la a doua incalcare vizibila a principiilor adventiste ex pastorul Gadea ar trebui sanctionat de biserica adventista care l-a si lansat.Deoarece numerosi membrii ai bisericii adventiste din lume au fost sanctionati pentru incalcarea poruncii a 4-a din Decalog, eu apreciez ca si Gadea ar trebui sa primeasca o asemenea sanctiune religioasa. Sanctiune care ar fi poate incompleta avand in vedere ca de 10 ani de zile  numai ca un adventist nu s-a comportat atacand permanent un om (de multe ori pe nedrept), denigrandu-l,  sustinand ca "il urasc " (halal crestin) ori aparand infractorii la care avea interese si  "curatandu-le", in ochii opiniei publice, furturile. O incalcare si aici a celor spuse de apostolul Pavel in Rom 12 versetele 10 si 18.  Un crestin adevarat ar fi regretat ceea ce a facut si vineri ar fi mers la biserica sa se pocaiasca. Gadea insa a gasit explicatii (prin dvs.) cum ca este o situatie exceptionala. Ba mai mult s-a comportat ca un "tata de familie", ca o pasare care isi intinde aripile sa-si apere puii. Si de ce a fost necesara a asemenea atitudine? Pentru ca dl Profesor sa fie curatat, sa i se indeparteze pacatele in direct de catre un pastor care are interese mult mai pamantene. Oricum sa vazut ca mult mai important decat principiile pe care le-a invata in seminar sa le respecte sunt interesele sale pamentene. In predica pe care a tinut-o vineri Fratele Gadea a uitat sa le spuna fratilor sai ca nu este bine sa furi (un alt principiu al decalogului inclacat) Mai este un lucru. Escatologia adventista (ca si cea ortodoxa) spune ca ca sfarsitului veacurilor toti oamenii vor fi judecati. Ma intreb daca atunci cand va fi judecat de Dzeu, Mihai Gadea va contesta si judecata lui Dzeu gasindu-si diverse explicatii. Acum pare ca-si face antrenamentul pentru o asemenea confruntare.

Liviu Cucu

10.08.2014 18:12

Mai ce usor judecam noi si emitem pareri legate de altii...Un adventist e adventist daca se considera el adventist nu daca il declara o tara intreaga de sfinti adventist. Faptul ca a fost pe stadion sambata sau ca a dansat manele ( in gluma), sau ca a stat o seara de vineri in studiou datorita unei situatii speciale nu il face pe Gadea cel mai rau crestin...Daca am avea taria de caracter si timpul necesar (ca deh suntem prea preocupati de altii ba din biserica ba din viata publica) sa ne uitam in propria ograda eu cred ca am avea ce sa descoperim...Nici unul din noi nu e alba ca zapada... Ca nu il simpatizati politic pe Gadea & co pot sa inteleg...Dar asta nu va da dreptul crestinilor sa emiteti pareri fara acoperire si cuvinete nedemne de statul de superioritate crestina din care ati postat comentariile de mai sus...Ah si mai sfintilor postaci... poate ar fi bine sa mai deschideti si biblia in locul televizorului si e un text care spune: " nu judecati ca sa nu fiti judecati"...dar mai conteza... cand e un Gadea, un Emanuel pe care ne putem varsa frustrarea si incapacitatea de a duce un trai cu adevarat crestin. Emanuel are niste puncte de vedere foarte pertinente in articol legat de felul in care altii jurnalisti au inteles sa il atace pe Gadea intr-un punct care nu privea pe nimeni decat pe el insusi: religia lui. Dar nici nu cred ca ati apucat sa cititi articolul ca stapanul vostru...si de data asta nu "varanul" va indemnat sa scuipati venin mai crestinilor ce sunteti (sau credeti ca sunteti) fie din invidie ( pentru situatia lui Gadea), fie din exces de zel dar fara pricepere, fie din orice alt motiv mai putin cel de crestin AUTENTIC.... In final il felicit pe Emanuel pentru articol iar pentru voi postacii un: Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!PS. Daca tot sunteti asa vocali...se cadea sa va scrieti numele de-a-ntregul ca sa stim si noi cu cine am avut onoarea... Numai bine!

ILIE ,UN FOST C...

11.08.2014 15:23

TE FELICIT LIVIU CUCU PENTRU COMENTARIU SI VREAU SA-MI CER IERTARE PENTRU CA IN TRECUT TE-AM JIGNIT, M-AS BUCURA DACA AM PUTEA RELUA PRIETENIA DE ALTADATA.CU MULT DRAG.

Maria

10.08.2014 21:57

buna satira :) si da, despre jurnalism nu mai este vorba demult pe la Antene. un exemplu: licenta de emisie sau echipamentul Antenei 3 nu au fost confiscate, deci pot fie sa se mute, fie sa plateasca chirie noului proprietar - statul roman. asadar se informeaza gresit spectatorul cand se spune ca scopul a fost sa nu mai poata emite postul. 

garibaldi

11.08.2014 10:06

Dupa Funar, Apostu, reBoc acest articol e inca o dovada ca nu la Caracal, ci la Cluj s-a rasturnat carul cu prosti....

Radu

11.08.2014 10:21

Esti spalat pe creier de Latrine! De aceea avem premier un mitoman comunist, discipol al KGB-istului Iliescu si hotului comunist Nastase!

Bogdan

12.08.2014 15:39

Aveti perfecta dreptate. Norocul nostru este ca avem un Presedinte de o inalta tinuta morala, care nu a avut nici o legatura cu securitatea sau comunismul. Altfel eram demult oale si ulcele...

Radu

11.08.2014 10:24

Ce prietenie e intre Gadea, Badea plus restul si Voiculescu? E vorba de pupincurism pe bani multi! Astia ling si pupa pe bani foarte multi! Acum sunt disperati ca e posibil sa trebuiasca sa se "prostitueze" pe bani mult mai putini! 

Barabas

11.08.2014 12:01

Nu stiu ce legatura vedeti voi cu crestinismul in cazul lui mihai gadea, dar o asemenea revarsare de laturi si ura iesind din gura acestui tarcovnic ce se da mare crestin adventist nu il califica a fi pe calea dreapta. Nu sunt un habotnic, dar stiu ca crestinismul se bazeaza pe cele 10 porunci, or gadea le incalca cu o lejeritate si o seninatate vecina cu paranoia. Goana lui dupa banii varanului si spaima ca-i va pierde acum il califica ca fiind un imoral ahtiat de averi pamantene, nicidecum gandind la ce va urma dincolo. Iar minciunile lui "de manual" il califica ca fiind orice altceva, numai crestin nu. Cu atat mai putin adventist, si ma mir ca ai lui nu se sesizeaza din oficiu.

Ionica

11.08.2014 13:17

Nu aruncati cu diamante in cocina porcilor....Oricum nu au putere de intelegere.

Cosmin

11.08.2014 13:47

E adevarat. E o religie. Sunt sigur ca domnul Gadea doarme linistit, are constiinta impacata. Adica, si-a redefinit in mintea lui religia, in asa fel incat sa poata crede in ea. Sa poata trai cu ea. In sinea lui, ramane adventist. (Important ar fi ce crede Dumnezeu despre asta.) Doar in sinea lui... 

Adauga comentariu