In miez de iarna, situatia echipamentelor pentru deszapezire ale judetului e inca incerta

Firmele care ar trebui sa se ocupe cu deszapezirea drumurilor judetului sunt ocupate in aceasta perioada, doar ca nu cu aprovizionarea cu materiale antiderapante si cu asigurarea ca masinariile sunt in stare de functionare atunci cand vor trebui sa intervina pe drumurile inzapezite. Conform prefectului, multe dintre acestea nu sunt pregatite cu adevarat pentru ninsoare. De cealalta parte, conducerea RAADPP spune ca "stocurile de sare si utilajele sunt in grafic". 

Saptamana trecuta, prefectul Gheorghe Vuscan a controlat baza de deszapezire Campia Turzii unde a constatat ca exista, inca, utilaje si mijloace de interventie in reparatii, unele dezmembrate, iar situatia stocurilor existente de materiale antiderapante e cu mult sub limita stocurilor necesare si obligatorii a fi asigurate in acest moment de catre prestatorul de servicii de profil. In Turda si Feleacu, prefectul a constatat faptul ca nu exista in stoc clorura de calciu, iar numarul utilajelor de interventie nu e conform contractului incheiat cu operatorul de profil. Iar asta doar in trei puncte verificate din intreg judetul. Prefectul spune ca situatia de mai sus se repeta in aproape toate locatiile din Cluj.

“In Campia Turzii, o singura persoana suda un plug de deszapezire. Erau mai multe utilaje acolo, vreo doua sau trei pregatite de interventie, dar nicidecum 16, cum trebuie sa fie pregatite in realitate. Iar cantitatea de material antiderapant, in acte 200 de tone, era mult mai putina”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

O saptamana mai tarziu, dupa ce prefectul a sugerat efectuarea de controale la toate firmele care se ocupa cu deszapezirea drumurilor din judet, autoritatile s-au asigurat ca la caderea zapezii nimeni nu va mai fi luat prin surprindere, asa cum se intampla in fiecare iarna.

“Eu le-am spus sa se pregateasca inca de acum doua luni, sa fie pregatiti pentru zapada. Saptamana trecuta, le-am dat ultimatum. Mai mult de atat nu pot sa fac”, a declarat Mihai Seplecan, presedintele CJ Cluj.

Mircea Avram, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat, spune ca toate stocurile de sare din judet sunt conforme, iar utilajele pentru deszapezire pregatite.

“Chiar astazi am trimis catre Prefectura, care a trimis catre Minister, cantitatea de sare de la fiecare firma, cat s-a folosit pe fiecare drum si cat a ramas. Dupa prima ninsoare am trecut cu bine, nu au existat drumuri blocate sau inchise, stocurile si utilajele sunt in grafic”, a declarat Avram. 

 

Adauga comentariu