Microbuzul cumparat de Beard Brothers si File de Poveste a ajuns la Gradinita Speciala

Dupa sapte luni, mai multe evenimente inedite si 8.000 de euro stransi microbuzul pentru Gradinita Speciala a ajuns in aceste zile la destinatie. Micutii care sunt ingrijiti aici, singura facilitate de acest gen din tot judetul, vor putea ajunge mai usor la gradinita, mai mult, vor putea chiar sa mearga in excursii.

Eforturile Beard Brothers si File de Poveste au fost rasplatite. Microbuzul pentru care au trudit in ultimele luni in campania in care s-au angrenat multi oameni inimosi si-a atins scopul: microbuzul a fost livrat in aceasta saptamana Gradinitei Speciale.

“A fost cel mai mare target pe care l-am avut la vreo campanie. A fost cea mai mare provocare, avand in vedere suma, nu stiam daca putem sa o ducem pana la capat, dar am reusit. A fost un sentiment super fain cand am predat microbuzul”, a declarat pentru Ziar de Cluj Cornel Hoza, presedintele Beard Brothers.

Si parintii si conducerea Gradinitei Speciale sunt impresionati de implicarea intensa a tinerilor din cele doua organizatii. Mai ales pentru ca nu s-au limitat doar la microbuz, au vizitat micutii de mai multe ori la gradinita si le-au dus cadouri, s-au jucat cu ei.

“Eu am fost la Inspectorat si am ridicat problema, am vorbit despre necesitatea unui microbuz, copiii sunt mici si vin greu si de departe. In rest nu am facut nimic. Dar ce au facut acesti tineri...Este foarte mare lucru sa reusesti sa strangi atat de multi bani intr-un timp atat de scurt. Am si eu asociatie pentru copiii cu sindrom Down, stiti cat umblu pentru fonduri, pentru bani? Ceea ce au facut acesti tineri e enorm”, spune Antoaneta Vanea, mama unuia dintre copiii care frecventeaza gradinita.

Prima actiune din campania de strangere de fonduri pentru microbuz a fost in decembrie anul trecut, Arts for Charity Fair.

Impresionati de lupta zilnica si de optimismul micutilor, barbosii nonconformisti de la Beard Brothers impreuna cu asociatia File de Poveste si-au propus sa stranga suma de 8.000 de euro necesara ca sa faca mai usoara viata acestor copii si promit ca nu se vor opri pana ce visul microbuzului scolar nu va deveni realitate.

Si nu s-au oprit. Au batut pe la usile companiilor din oras, au organizat petreceri, concerte de colinde, au fost chelneri si au vandut bratari. Astfel in 1 februarie suma necesara era stransa, tot ce trebuiau sa faca era sa gaseasca un microbuz potrivit. Achizitia s-a intamplat in luna martie.

“Dupa lungi cautari, am gasit in sfarsit microbuzul ideal pentru Gradinița Speciala Cluj, microbuzul este din anul 2006. Are 160.000 de km reali, este adus din Anglia unde a fost folosit exact pentru asa ceva, are rampa hidraulica pentru carucioare cu rotile, centuri de siguranța pe fiecare scaun, plus alte dotari. Costul lui a fost de 6.200 de euro, urmeaza sa il inmatriculam si sa facem retusurile finale pentru a il putea dona!”, au anuntat “barbosii” pe Facebook.

“De-a lungul anilor noi am aratat necesitatea achizitionarii autoritatilor, Inspectoratului Scolar si Consiliului Judetean. Am primit fonduri pentru infrastructura cladirii, pentru alte prioritati, microbuzul nu a ajuns inca pe lista de prioritati a autoritatilor, cu toate ca legea care reglementeaza functionarea invatamantului special prevede ca autoritatile sa asigure transportul. Nu credeam ca vor reusi intr-un timp atat de scurt, tinand cont ca mi s-a parut o suma uriasa ceade 8.000 de euro. Atat parintii cat si personalul gradinitei suntem foarte recunoascatori si ne bucuram mult pentru gestul generos al celor de la Beard Brothers si File de Poveste. Le vom transmite si oficial o scrisoare de multumire”, a spus Ioana Naidin, directoarea Gradinitei Speciale.

Unitatea este singura de acest fel din judet si are  51 de copii inscrisi, din care 12 raman peste noapte in timpul saptamanii pentru ca sunt din localitati mai indepartate. Microbuzul ar deservi transportul celor 18 copii care vin zilnic din cartierele indepartate ale orasului.

Gradinita Speciala este frecventata de copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani cu dizabilitati cognitive, retard in dezvoltarea limbajului, dificultati de invatare, autism, sindromul Down, tulburari socio-afective, tulburari asociate.

“Transportul va fi efectiv functional probabil din toamna pentru ca avem nevoie de anumite aprobari de la Consiliul Judetean, trebuie sa stabilim bugetul pentru administrarea acestei masini. N-am putut sa solicitam buget pentru ceva ce nu aveam. Cu costurile pentru inmatricularea ne-a sprijinit asociatia parintilor Gradinitei Speciale Impreuna pentru Copii ca sa finalizam actele. Ne-am propus ca in iulie, pe perioada vacantei sa facem iesiri cu copiii cu microbuzul”, a mai aratat directoarea unitatii.

Foto: Gradinita Speciala

Adauga comentariu