Mesajul de condoleante al IPS Mitropolit Andrei, la moartea Reginei ANA a Romaniei

Decesul Reginei Ana a provocat o mare intristare in randul romanilor. Pe adresa Casei Regale au ajuns mii de de mesaje de condoleante din toate colturile lumii.

Insa cele venite din suflet sunt cele ale oamenilor care au cunoscut-o pe Regina si dincolo de protocoalele rigide.

Un astfel de mesaj venit din suflet este cel al IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit ANDREI al Clujului, pe care il redam integral. Nu este adresat Casei Regale, ci Regelui MIHAI I.

"Majestatea Voastră,

Am aflat cu multă tristeţe că pe Regina Ana a chemat-o Dumnezeu la Sine. Şi noi, ca şi mulţi alţii, am realizat că a fost un suflet special, care a răspândit în jurul ei multă pace şi lumină.
      Pe când eram Arhiepiscop la Alba Iulia, Maiestăţile Voastre ne-aţi vizitat de mai multe ori. Într-un rând, Regina Ana a venit singură şi a fost primită cu mult drag de către oameni, pentru că Maiestăţile Voastre sunteţi simbolul unei Românii frumoase.
      Acum, când s-a mutat în eternitate, Îl rugăm pe Domnul Hristos, Domnul vieţii, să-i facă parte de odihnă în curţile Sale.
      Vă prezentăm, Majestate, toată compasiunea noastră."

Intr-un astfel de moment de tristete, in loc sa ne ridicam palaria, plecam doar capul in fata IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit ANDREI al Clujului. 

 

 

Foto: familiaregala.ro

Adauga comentariu