Mesaj incredibil transmis de Corina Croitoru după ce Liviu Alexa i-a cerut demisia! A apucat-o activitatea după ce a dormit în consiliu atâția ani

„Nu mor caii când vor câinii” - proverb românesc. Așa își începe Corina Croitoru mesajul kilometric (un mesaj, de altfel, extrem de anost) în care încearcă să-l pună la punct pe Liviu Alexa, președintele PSD Cluj, după ce acesta i-a cerut demisia pentru că efectiv a dormit pe scaun pe durata mandatului de consilier local din partea PSD.

CITEȘTE ȘI: Liviu Alexa, presedintele PSD Cluj, ii cere Corinei Croitoru sa demisioneze din functia de consilier local al municipiului Cluj-Napoca: "Este invizibila, nepasatoare cu problemele clujenilor. Sa lase locul unui om care vrea sa faca treaba!"

După ce am citit întregul roman foileton, dacă tot e la modă să scoatem proverbe din desagă, putem concluziona că „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul”. Altfel nu înțelegem cum cineva e în stare să plătească, să promoveze pe Facebook, o replică plictisitoare de peste 5200 de semne, în care nu spune absolut nimic. Mai mult, își pune cititorii să deschidă DEX-ul, dintr-un snobism intelectual fără margini care să transmită clar, fără tăgadă, că „eu am citit cărți boss, eu nu vorbesc oricum, eu sunt mai presus de muritorii de rând”. 

„În urmă cu doi ani, copleșit de inspirație paremiologică, domnul Liviu Alexa îmi dedica, în calitate de prob jurnalist”, își începe tirada Croitoru. Pentru a accesa întregul mesaj, puteți da click AICI. 

Inspirație paremiologică? Calitate de prob jurnalist? Cum să încerci să urci ștacheta și să o cobori atât de jos în același timp? Ne adresăm maselor de oameni sau ne-am cumpărat mașina timpului și suntem la o ședință la Junimea? Sunteți puși acolo să vă asigurați că oamenilor le este bine sau aveți ambiții mai mari, cum ar fi să jucați Scrabble cu Paleologu? Ascundem adevărul, că pisica lui Liviu Alexa are un grad de notorietate mai ridicat în oraș decat toți consilierii locali? Ne lăudăm cu faptul că am fost la ședințe? 

Revenind, doamna consilier face o „recapitulare pragmatică a celor 3 ani de mandat”, din care am preluat esențialul (cine dorește să consulte întreaga postare, o poate face AICI):

„1) Prezența la ședințele convocate ale Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca: 44 de prezențe din 49 de ședințe convocate;
2) Prezența la comisia de specialitate (Comisia IV – Învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități și societatea civilă):
63 de prezențe din 69 de ședințe de comisie convocate;
3) Proiecte de hotărâre colective inițiate: 449 de proiecte colective inițiate;
4) Activitatea în comisia de specialitate: 339 de avize acordate în urma dezbaterilor în comisie;
5) Intervențiile în dezbaterile ședințelor Consiliului local: 58 de intervenții în plen (tocmai pe teme care, se spune, nu m-ar fi preocupat: problema infrastructurii unităților de învățământ și a repartizării copiilor și elevilor în creșe, grădinițe și școli, problema traficului, a parcărilor și a salubrizării etc.);
Nu mai adaug participările la dezbaterile publice, participările voluntare la grupuri de lucru pentru rezolvarea problemelor comunității sau comunicatele de presă asumate individual sau la nivel de echipă. Cei înțelepți vor înțelege”. 

Da, cei înțelepți vor înțelege. Vor înțelege că unii consilieri locali dorm în papuci, că sunt simpli agenți constatatori. Mai mult, vor înțelege că în consiliul local să faci opoziție nu înseamnă să dormi în papuci, să semnezi condica și să constați cu îngrijorare diferite situații din comunitate. Chiar suntem curioși, la RADP în vizită la sărmanii câini maidanezi de câte ori a fost în vizită doamna consilier? La Pata Rât când a fost în vizită ultima oară? În problema creșelor ce a făcut concret? Ne întrebăm retoric. 

CITEȘTE ȘI: Consilierii locali freacă menta pe banii contribuabililor? Rapoartele de activitate sunt bine dosite să nu vadă nimeni cât (nu) au muncit anul trecut

Adauga comentariu