A meritat să îi votați? Emanuel Ungureanu, deputatul activ mai mult în comunitate decât în plen. A reușit modificarea Legii Transplantului

Ziar de Cluj vă prezintă un serial despre activitatea celor 10 deputați și 4 senatori de Cluj din legislatura 2016 – 2020. Unii dintre ei candidează pentru un nou mandat, alții renunță la ideea de a mai reprezenta județul pentru încă patru ani. Cei mai mulți au încasat cam degeaba indemnizația de parlamentar. Vă miră cumva acest lucru? V-ați imaginat că o dată ce ați pus ștampila pe buletinul de vot, chiar vor face ceva concret pentru alegători? Dar, mai bine să vă prezentăm date clare despre activitatea lor din cei patru ani de mandat și astfel vă veți lămuri singuri ce au făcut (sau nu au făcut) pentru dumneavoastră.

În episodul de astăzi, analizăm activitatea deputatului USR Cluj, Emanuel Ungureanu, acesta fiind primul său mandat. La alegerile de duminică 6 decembrie, Ungureanu va candida pentru un nou mandat, de data aceasta pe listele USR Buzău. Nu mai candidează din partea USR Cluj după ce conducerea partidului l-a plasat pe un loc neeligibil, deși a fost unul dintre cei mai activi parlamentari din județ, nu neapărat în plenul Camerei Deputaților, ci mai ales în comunitate și în mediul online. Ungureanu a fost mereu prezent în spitalele din țară și a scos la iveală mai multe nereguli din sistemul sanitar.

În ceea ce privește activitatea sa din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu a avut 100 de luări de cuvânt în plen, din care 4 declarații politice; 2 declarații depuse în scris; 141 de propuneri legislative, din care 32 au fost promulgate legi; 131 întrebări și interpelări și 14 moțiuni.

Una dintre cele mai importante propuneri de legi a vizat modificarea Legii Transplantului.

Emanuel Ungureanu este profesor de istorie în cadrul Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj-Napoca. Este doctorand în istorie la Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Istorie şi Filosofie Cluj-Napoca.

Deputatul USR Cluj este și preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată cu scopul de a oferi un sprijin real, consistent şi consecvent copiilor şi tinerilor care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.

În ceea ce privește averea, Ungureanu are un teren agricol în Cluj-Napoca și un apartament tot în Cluj-Napoca. Deține trei mașini, o Skoda Octavia (an fabricație 2002), un Vokswagen (an fabricație 2014) și un Volkswagen cumpărat în leasing în 2015.

Emanuel Ungureanu are 2245 lei într-un cont deschis la Banca Transilvania și două carduri de credit. De asemenea, are deschis un cont Kids cu o valoare de 45.369 lei. În ceea ce privește veniturile, deputatul USR a menționat indemnizația de parlamentar în valoare de 152.508 lei, salariul de profesor de istorie 10.933 lei.

Citește și:

A meritat să îi votați? Cristina Burciu, deputatul cu activitate redusă care s-a parașutat de la PSD tocmai la PNL și acum mai vrea un mandat

A meritat să îi votați? Csoma Botond îngroașă rândurile deputaților care au muncit puțin pentru bani mulți

A meritat să îi votați? Deputatul independent Adrian Dohotaru, interesat mai degrabă de probleme locale decât de Parlament

A meritat să îi votați? Steluța Cătăniciu, deputat PPU Cluj, după 4 ani în Parlament a avut activitate aproape zero

A meritat să îi votați? Deputatul Florin Stamatian nu și-a convins nici colegii de partid să îl susțină pentru un nou mandat

Adauga comentariu