A meritat să îi votați? Csoma Botond îngroașă rândurile deputaților care au muncit puțin pentru bani mulți

Ziar de Cluj vă prezintă un serial despre activitatea celor 10 deputați și 4 senatori de Cluj din legislatura 2016 – 2020. Unii dintre ei candidează pentru un nou mandat, alții renunță la ideea de a mai reprezenta județul pentru încă patru ani. Cei mai mulți au încasat cam degeaba indemnizația de parlamentar. Vă miră cumva acest lucru? V-ați imaginat că o dată ce ați pus ștampila pe buletinul de vot, chiar vor face ceva concret pentru alegători? Dar, mai bine să vă prezentăm date clare despre activitatea lor din cei patru ani de mandat și astfel vă veți lămuri singuri ce au făcut (sau nu au făcut) pentru dumneavoastră.

În episodul de astăzi, analizăm activitatea deputatului UDMR, Csoma Botond. În 2016, Csoma Botond a câștigat primul său mandat de deputat, după ce anterior a fost consilier local în perioada 2006 – 2016. La alegerile locale din septembrie 2020 a candidat și pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca, deși, după cum a spus și el nu a avut nicio șansă în fața lui Emil Boc. Acum, candidează pentru al doilea mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

În cei patru ani de activitate, Csoma Botond a avut o activitate minimă. S-a încadrat și el în marele grup al parlamentarilor care au încasat lună de lună o indemnizație serioasă fără să muncească prea mult sau chiar deloc.

Activitatea redusă a lui Csoma Botond este dovedită chiar de datele oficiale de pe site-ul Camerei Deputaților care arată astfel: 42 de luări de cuvânt, din care 2 declarații politice; 13 întrebări și interpelări; 90 de propuneri legislative, din care 29 au fost promulgate legi; 1 proiect de hotărâre inițiat; 3 moțiuni.

Botond este absolvent al Facultății de Studii Europene și al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Acesta are un master în drept internațional la Facultatea din Budapesta. În perioada 2006-2015 a fost consilier juridic la Agenția Domeniilor Statului.

În ceea ce privește averea, Csoma Botond deține un teren intravilan de 500 mp în Cluj-Napoca, o casă de 190 de mp în Cluj-Napoca pe care a construit-o în 2014. Deputatul are și un autoturism Ford Mondeo (an fabricație 2011) și o rulotă Kraus (an fabricație 1980). Botond are două conturi deschise la Banca Transilvania: unul de 11.037 lei și unul în euro de 74.063 euro. A contractat un credit în valoare de 30.000 de euro în 2017 care este scadent în noiembrie 2020.

Ca și venituri a menționat indemnizația de deputat în valoare de 134.328 lei.

Citește și:

A meritat să îi votați? Steluța Cătăniciu, deputat PPU Cluj, după 4 ani în Parlament a avut activitate aproape zero

A meritat să îi votați? Deputatul independent Adrian Dohotaru, interesat mai degrabă de probleme locale decât de Parlament

Adauga comentariu