A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Viorel Băltărețu, deputatul USR-PLUS, care a vorbit 39 de secunde în 5 luni

Ziar de Cluj va analiza în perioada următoare activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024 la cinci luni de mandat. Vă arătăm cât au muncit cei pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

În cele ce urmează analizăm activitatea deputatului USR-PLUS, Viorel Băltărețu. Acesta este primul său mandat. Face parte din Comisia pentru industrii şi servicii și Comisia pentru afaceri europene. Este președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Țărilor de Jos (Olanda) și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Singapore și al Grupului parlamentar de prietenie cu Marele Ducat de Luxemburg.

Viorel Băltărețu a avut o activitate la cote extrem de reduse în primele cinci luni de mandat. A luat cuvântul o singură dată, în decembrie 2020, la depunerea jurământului. Practic, deputatul USR-PLUS Cluj a deschis gura în plen 39 de secunde. A mai avut 5 întrebări și interpelări.

A muncit și la conceperea a 19 propuneri legislative și 2 proiecte de hotărâre.

A participat la 1267 de voturi dintr-un total de 1296.

Practic, la atât se rezumă activitatea lui Viorel Băltărețu în primele cinci luni de mandat.

În campania electorală, deputatul USR Cluj se prezenta astfel:

„Sunt antreprenor și candidez din partea USRPLUS pentru Camera Deputaților. Țelul Programului meu Politic e creșterea bunăstării românilor, prin simplificarea legislației din domeniul economic, digitalizare și debirocratizarea administrației publice. Fac parte dintre antreprenorii clujeni care au reușit, pornind de la zero și muncind în echipe performante, să dezvolte companii competitive în Europa. Conduc, din 2003, o companie de producție de mobilier pentru domeniul HoReCa și am investit în alte IMM-uri, care au generat sute de locuri de muncă și cifre de afaceri de milioane de euro pe an.Am fost afectat în mod direct de efectele unei legislații incoerente, care descurajează inițiativa privată. Sunt cu atât mai motivat să muncesc pentru clarificarea și corelarea cu realitatea a legislației în domeniu. Locul de muncă e cea mai bună formă de protecție socială. Dezvoltarea sectorului privat înseamnă bunăstare pentru noi toți. La fel de important pentru mine este să aducem în procesul politic valori specifice spiritului antreprenorial: eficiența, rigoarea, dinamismul, productivitatea, fermitatea decizională”.

Adauga comentariu