A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Sabin Sărmaș a avut 12 propuneri de legi în 5 luni

Ziar de Cluj va analiza în perioada următoare activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024 la cinci luni de mandat. Vă arătăm cât au muncit cei pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

În cele ce urmează analizăm activitatea deputatului PNL Cluj, Sabin Sărmaș, aflat la primul mandat. Din datele publicate pe site-ul Camerei Deputaților reiese că liberalul clujean a avut o activitate minimă în aceste 5 luni de mandat: 5 luări de cuvânt, 12 propuneri legislative inițiate și 1 întrebare și interpelare.

Printre propunerile de lege la care apare Sabin Sărmaș coautor se numără reglementarea activității de telemuncă, modificarea Codului Muncii, completarea Legii privind sistemul de pensii și o propunere legislativă privind unele măsuri de sprijin financiar acordate Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Întrebarea pe care a adresat-o Sabin Sărmaș a făcut referire la digitalizarea IMM-urilor.

În ceea ce privește prezența la vot, deputatul PNL Cluj a fost prezent la 1137 voturi dintr-un total de 1296.

Pentru activitatea din Parlament, Sabin Sărmaș este remunerat lunar cu o indemnizație de 11.803 lei.

Sărmaș este directorul Agenției pentru Digitalizarea României și antreprenor local. A fost și consilier local în mandatul 2012 – 2016 și în mandatul 2016 – 2020, pentru o perioadă de trei ani, după care a plecat la conducerea Agenției pentru Digitalizarea României. Este absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Parlamentarul liberal este asociat la mai multe firme. În calitate de asociat la Cicada Technologies SRL, veniturile din dividende sunt în valoare de 96140 lei.

CICADA TECHNOLOGIES SRL, înființată în 2016, Cluj-Napoca, administrator Rus Andrei Bogdan. Obiectul de activitate vizează cercetarea-dezvoltarea în științe naturale și inginerie. Include cercetarea-dezvoltarea experimentala in stiinte naturale si inginerie, altele decat cercetarea si dezvoltarea experimentala biotehnologica; în stiinte naturale, inginerie si tehnologie, stiintele medicale, stiintele Agricole. În 2019, Cicada Technologies a realizat un profit de 60126 euro, la o cifră de afaceri de 370285 euro.

Potrivit declarației de interese, este asociat unic la SC Ubiquitous Technologies SRL – cu 20 părți sociale/valoare de 200 lei.

Adauga comentariu