A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Cristina Burciu, deputat PSD în primul mandat, PNL în al doilea

Ziar de Cluj vă va prezenta în perioada următoare activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024 la cinci luni de mandat. Vă arătăm cât au muncit cei pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

În cele ce urmează vă prezentăm activitatea Cristinei Burciu, deputat PSD în primul mandat, PNL în al doilea.

În al doilea său mandat, urmașa Brătienilor face parte dintr-o singură comisie parlamentară (la care ocupă funcția de vicepreședinte): „Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare”.

Burciu își ia revanșa însă la capitolul grupuri de prietenie, făcând parte din 3: Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Sudan; Grupul parlamentar de prietenie cu Arabia Saudită; Grupul parlamentar de prietenie cu Australia.

Activitatea parlamentară în cifre (puține): o singură luare de cuvânt, de 34 de secunde, cu prilejul depunerii jurământului; 10 declarații politice depuse în scris; 4 propuneri legislative inițiate; 7 întrebări și interpelări.

Pentru activitatea sa minimă, Cristina Burciu a primit, în luna martie, o indemnizație de 11 438 lei.

Adauga comentariu