A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Adrian Oros (PNL), senatorul care „o ros” cam degeaba banii statului din 2012 încoace

După ce v-am arătat care a fost (in)activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024, la cinci luni de mandat, a venit rândul senatorilor clujeni. Ziar de Cluj vă prezintă cât au muncit cei 4 senatori pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

În cele ce urmează vă prezentăm activitatea lui Adrian Oros, senator PNL. Acesta este primul său mandat de senator, dar înainte a mai avut două mandate de deputat, în perioada 2012 – 2020. Ca deputat, nu a fost prea activ – a avut în fiecare mandat câteva zeci de intervenții în plen și aproximativ 100 de inițiative legislative.

Acum, liberalul clujean este și ministru al Agriculturii, funcție pe care a mai ocupat-o și în mandatul de deputat din perioada 2016 – 2020. Poate astfel se explică faptul că este mult prea ocupat cu conducerea Ministerului și nu mai poate să își exercite și atribuțiile de senator. Dar chiar și așa, în cinci luni, Oros a avut timp să participe la realizarea a doar 2 inițiative legislative. La ambele este doar coinițiator. Această practică este des întâlnită printre parlamentari. Zeci de politicieni contribuie la realizarea unui proiect de lege.

În plen a luat cuvântul doar de 25 ori în cinci luni. La atât se rezumă activitatea sa în primele luni de mandat.

Pe lângă statisticile care apar pe site-ul Senatului, activitatea parlamentarilor mai constă și în participarea la ședințe ale comisiilor din care fac parte, audiențe, deplasări în teritoriu etc. Acestea nu sunt însă constabilizate.

Oros este membru al Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală și al Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie. Face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Franța (Senat) și Grupul parlamentar de prietenie cu Pakistan.

Adauga comentariu