Mențiune pentru Cluj la premiile „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”

Ediția a VI-a a premiilor „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Tehnologie” s-a încheiat cu mențiune pentru Cluj-Napoca.

Premiile anuale au fost lansate în 2015 și au ca scop recunoașterea cercetătorilor de până în 35 de ani care au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul științei și ingineriei.

Concursul este organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Prof. Dr. Rada Mihalcea, profesoară la Universitatea Michigan și care în 2014 a devenit cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

Termenul de depunere al candidaturilor a fost în data de 10 iunie, iar în 31 august au fost desemnați căștigătorii. Candidații au avut de trimis o scrisoare de nominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze motivul pentru care acesta este potrivit pentru premiul „Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”. Dosarul de candidatură mai conține CV-ul aplicantului, o scrisoare de recomandare și o copie după buletinul de identitate.

Anul acesta, materialele au fost trimise în format electronic.

Locul I a fost câștigat de Mihai Dascălu de la Politehnica București, care a primit suna de 3000 de $.

Locul II a fost câștigat de Ana-Loredana Agore de la Institutul de Matematică Simion Stoilow al Academiei Române, care a primit suna de  2000 de $

Locul III a fost câștigat de Premiul III: Alexandru Popa de la Universitatea București, care a primit suma de 1000 de $.

Pentru al doilea an consecutiv, Clujul a primit doar mențiune în cadrul premiilor „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Tehnologie”, asta după ce în 2015, 2016, 2017 și 2018 a reușit să urce pe podium. Anul acesta, mențiunea s-a dus către Ana-Maria Crăciun de la Institutul Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe, Universitatea Babeș-Bolyai.

Adauga comentariu