Diete

Meniul de baza servit intr-un restaurant cu autoservire

In unele ocazii, cuprinsi intr-un program de slabire, nu putem ajunge intotdeauna acasa pentru a servi masa cu familia. Cand avem de rezolvat afaceri in alta localitate decat domiciliul nostru apelam si la restaurantul cu autoservire. Iata un posibil meniu sanatos pe care il putem alege:

 

 

Mic dejun:

–    1 cana ceai, fara zahar, indulcit cu aspartam;
–    Fulgi de ovaz, fara zahar, amestecati cu branza de vaci cu 20 % grasime, eventual indulcita cu aspartan (dupa gust).

 

 

Pranz (prima posibilitate):

–    o farfurie mica sau un bol de cruditati (castraveti, morcovi razuiti, sfecla rosie, laptuci, rosii), cu sosul servit de preferinta separate. mSa nu punem pe salata mai mult de o lingurita de sos sau chiar san u punem de loc daca legumele sunt deja amestecate cu sos vinegreta;
–    1 bucata de carne sau de peste (fara sos), de preferinta la gratar, la tava sau fiarta in mai multe clocote;
–    1 farfurie de legume proaspete (atentie la excesul de sos);
–    1 iaurt natural fara zahar;
–    Eventual o bucata mica de paine.

 

 

Pranz (a doua posibilitate):

–    2 farfurioare sau doua boluri de cruditati fara sos ori, eventual, cu foarte putin;
–    1 bucata de carne sau de peste (fara sos, daca preparatele au fost amestecate in prealabil cu sos);
–    1 iaurt natural sau o portie de branza de vaci fara zahar;
–    1 fruct proaspat;
–    Eventual o bucatica de paine.

 

 

Pranz (a treia posibilitate):

–    1 bucata de carne sau de peste la gratar, tava sau fiarta, deci fara sos;
–    1 farfuie de alimente bogate in amidon (paste, orez, gris, legume uscate, cartofi, darn u prajiti). Atentie la unt si la prajeli!
–    1 iaurt natural fara zahar;
–    Atentie: fara paine in acest caz (avem mai sus alimente cu amidon).

 

 

Gustare:

–    1 fruct proaspat si un produs lactat, fara zahar sau 1 bucata de branza.

 

 

Cina (prima varianta):

–    1 ciorba de legume proaspete (de casa sau din comert, congelata, la cutie sau in plic );
–    1 sursa proteine: oua, sunca alba degresata si fara sorici, carne alba de pasare sau de vital, crustacee, fructe de mare, ton natur, surimi, peste;
–    1 fruct proaspat, crud sau copt fara zahar (la cuptor, in folie de aluminiu, compot) sau (in functie de ce s-a mancat la pranz) 1 produs lactate fara zahar (ori indulcit) sau (in functie de ce s-a mancat ca gustare) 1 bucata de branza degresata.

 

 

Cina (a doua varianta):

–    1 supa crema de sparanghel (la plic sau congelata);
–    Sunca alba degresata’
–    2 fructe Clementine.

 

 

Cina ( a treia varianta):

–    1 supa de creson (congelata sau la cutie);
–    “pateu” de legume cu oua
–    Barnza de vaci degresata.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *