Melteanul de bloc, pandemia de Covid și de prostie

Autoritățile au închis în această pandemie sălile de fitness, de dans, restaurantele, cabinetele stomatologice ș.a., în general spațiile unde a pătruns civilizația, care erau frecventate de oameni, nu doar de animale. 

Guvernul liberal-militar nu a putut însă închide parangheliile de la blocuri și a uitat și să le amendeze. 

În pandemia de Covid (și de prostie) pe care o traversăm, melteanul de bloc, meltenii, fiindcă sunt o puzderie, reprezintă însă cel mai mare factor de risc. 

Melteanul de bloc este cel care își aruncă zilnic sau tot o dată la două-trei zile masca puhavă pe scara de la etajul I sau II. El este cel care scuipă la intrare, semințe sau pur și simplu saliva care-i curge în exces din gura-i de prost. 

Meltenii de bloc sunt cei care se adună noaptea în cirezi, de obicei, între 5 și 15 capete de vită, pentru a-și umezi gîtlejurile scârbavnice cu  berea la pet, ori cu rachiul de proastă calitate cu care-și îneacă și ultimul neuron rămas, din cei doi cu care i-a adus mă-sa pe lume. 

Meltenii sunt cei mai periculoși în această pandemie, pentru că sunt mulți, iar la bloc, în habitatul lor natural, nu respectă nicio regulă sanitară sau de conviețuire socială, fiindcă la 2 noaptea, în mijlocul Irisului, de exemplu, nici ula nu-i caută să-i sancționeze!

Meltenii de bloc sunt mulți, dar proști, vorba lui Lăpușneanu, iar de Poliția (locală sau națională) s-ar scula și nu ar mai dormi, pe mulți i-ar popi cu amenzi, mai ales că întrunirile în fața blocului, în asociațiile de locatari formate ad-hoc pe modelul „Alcoolicilor Anonimi”, se desfășoară cu o frecvență cel puțin săptămânală, de obicei în weekend, în toate cartierele orașului, ca parte din programul „Cluj-Napoca 2020 - Capitală Europeană a Meltenilor”.

Degeaba se impun măsuri drastice în locurile publice, în zadar se verifică respectarea regulilor pe terase, la întruniri organizate ș.a.m.d., dacă Poliția nu patrulează mai mult prin cartiere, să verifice și să amendeze modul în care meltenii își bat joc de sănătatea și de liniștea publică printre blocurile unde nimeni nu crede în Covid, iar Covidul dă like și share la chestia asta!

Meltenii de bloc vor întreține pandemia, atâta timp cât nimeni nu îi întreabă de sănătate. Pandemia de Covid. Și de prostie.

Adauga comentariu