Medicul Ion Dobrescu, de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, audiat la Colegiul medicilor

La trei luni după ce site-ul Libertatea a scris că doi părinți îl acuză pe medicul Ion Dobrescu de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca că nu i-a aliniat oasele de la braț unei fetițe de 2 anu și 11 luni, acesta a fost audiat miercuri de Colegiul Medicilor. Același medic a fost condamnat în trecut pentru luare de mită. În plus, o altă familie îl acuză pe doctor că le-a operat greșit în urmă cu 12 ani băiatul, tot la o mână.

Ioan Dobrescu, chirurg ortoped la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, a fost audiat miercuri, 5 mai, la Colegiul Medicilor, după plângerea înaintată de către regizorul Andrei Dăscălescu și partenera sa, actrița Paula Niculescu. Cei doi sunt părinții unei fetițe, care a ajuns pe mâinile medicului Dobrescu în prima lună a anului 2021. După ce și-a fracturat oasele brațului pe 2 ianuarie, copila a fost transportată la spitalul din Bistrița, unde nu există un ortoped pediatru, așa că medicii nu au putut decât să-i pună mâna într-un gips temporar și să-i redirecționeze pe părinți spre Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Acolo au ajuns o zi mai târziu, iar fetița a fost preluată de medicul Ioan Dobrescu.

Și, după încă o zi de așteptare, a intrat în sala de operații pentru a-i fi aliniate oasele. Apoi i s-a făcut o radiografie în prezența doctorului, care a decis să o externeze pe copila de 2 ani și 11 luni, fără să-i comunice nimic mamei despre ce văzuse pe imagini.


Citeşte întreaga ştire: Medicul clujean acuzat că i-a aliniat strâmb brațul unei fetițe de nici 3 ani în urma unei fracturi a ajuns în fața Colegiului Medicilor.

Adauga comentariu