Medicul Florin Răcășan, trimis în judecată pentru că lua șpagă de la pacienți, scapă de măsura controlului judiciar

Reputatul medic Florin Răcășan, prins anul trecut în timp ce lua șpagă de la familia unui tânăr care urma să fie operat de către acesta, a scăpat de control judiciar. Florin Răcășan era medic ortoped la Spitalul de Recuperări din Cluj-Napoca. În ziua în care a fost săltat de DGA Cluj, Răcășan a fost prins în flagrant când lua 700 de euro pentru un pacient. Ulterior, procurorii au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită (un total de 15 acte materiale). 

„În ciuda pandemiei generate de SARS-CoV-2 și a stării de urgență instituite la nivel național, avocații noștri continuă activitatea de asistare și reprezentare a clienților societății cu același profesionalism și aceeași dedicare. Astfel, echipa „Iordăchescu și Asociații” a obținut în fața Curții de Apel Cluj admiterea contestației împotriva încheierii Tribunalului Cluj, desființarea acesteia și revocarea în totalitate a măsurii controlului judiciar dispuse față de clientul societății, doctorul Răcășan Florin, chirurg ortoped în cadrul unui spital din municipiul Cluj-Napoca.   Acesta a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (art. 289 alin. (1) C.pen. coroborat cu art. 5 și 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen.), societatea noastră acordând asistență juridică încă din cursul fazei de urmărire penală”, arată echipa de avocați contractată de Răcășan. 

Soluția pe scurt, pronunțată de Curtea de Apel: „Admite contestaţia formulată de inculpatul RFM, împotriva Încheierii penale nr. 22/J/2020 din data de 2 martie 2020 a judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Cluj, desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi pe cale de consecinţă revocă măsura controlului judiciar”.

Se întoarce la muncă

Avocații acestuia susțin că Răcășan se va întoarce pe postul de la Spitalul de Recuperări. 

„Echipa formată din avocații Eugen Iordăchescu, Mihai Achimeț şi Daiana Avăşan, a obținut într-o primă fază înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, printre obligațiile impuse clientului numărându-se și cea prevăzută de art. 215 alin. (2) lit. e) C.proc.pen.: „să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta”.  În data de 17.03.2020, echipa a obținut cu succes revocarea măsurii controlului judiciar, sens în care clientul nostru își va relua activitatea în domeniul medical şi se va alătura colegilor săi în lupta împotriva pandemiei de SARS-CoV-2”, mai arată apărătorii medicului.

 

Contactata pentru poziția Spitalului de Recuperare Cluj cu privire la medicul corupt, managerul Sanda Patrichi (FOTO) susține că evenimentele s-au întâmplat în interiorul spitalului și că ea nu știa dinainte de ”obiceiurile bănoase” ale medicului Răcășan Florin Mihai.

„Nu am știut nimic despre toate acestea. Flagrantul prin care l-au prins a avut loc în spital. Așa am aflat și eu de mita respectivă. Doresc să precizez că poziția Spitalului de Recuperare Cluj este una de TOLERANȚĂ ZERO față de astfel de medici și astfel de practici”, a declarat, anul trecut, managerul Sanda Patrichi.

Citește și: FLAGRANT la RECUPERARI Cluj. Procurorii au cerut arestarea unui faimos MEDIC. Tarif de 700 EURO la "halat"

Adauga comentariu